Det skriver Nordreisa sokn på sin hjemmeside. I løpet av sensommeren 2018 kan et nytt ringeanlegg bli montert i Nordreisa kirke.

– Etter en lynrask saksbehandling fra bispedømmets og Riksantikvarens side er den formelle godkjenningen av nytt ringeanlegg i Nordreisa kirke på plass. På tross av manglende sikkerhet for finansiering, har menighetsrådet i møte 30. januar vedtatt å sette anlegget i bestilling, med sikte på montering i løpet av sensommeren 2018, opplyser Nordreisa sokn.

Det var like før jul at Kirkelig fellesråd i Nordreisa la ned et umiddelbart forbud mot høytidskiming ved Nordreisa kirke, på grunn av skadelig støynivå.

Menighetsrådet er glade for rask saksbehandling og gleder seg til å få på plass den automatiske ringeklokka.

- Ble tatt på alvor

Biskopen i Nord-Hålogaland skriver i svarbrevet på søknaden at de håper et automatisk ringeanlegg kan være på plass snarest mulig.

– Biskopen er svært glad for at de helsemessige problemene med dagens ringing blir tatt på alvor, og håper et automatisk ringeanlegg kan være på plass så snart som mulig, slik at det igjen kan bli normal ringing fra kirkeklokkene ved de ulike seremoniene i Nordreisa kirke, står det i brevet.

Positivt med manuell ringing

Biskopen ønsker Nordreisa sokn lykke til med arbeidet.

– Biskopen er derfor glad for å kunne godkjenne søknaden. Om det lar seg gjøre å finne en løsning der det også kan utføres manuell ringing, slik Riksantikvaren anbefaler, er dette positivt, men det må ikke gå på bekostning av et trygt og velfungerende ringeanlegg som fyller menighetens behov. Med tanke på de påførte helseskadene fra manuell ringing, ser vi det som lite sannsynlig med et stort behov for manuell ringing i fremtiden, står det i svarbrevet på søknaden.