Løvli er ansatt som prosjektleder i Statens vegvesen, men har nå fått permisjon fra stillingen sin for å lede oppryddingsarbeidet i Svea på Svalbard. Prosjektlederen har jobbet i Statens vegvesen i femten år; først fra 1997 til 2003, også fra 2009 til i dag.

– Dette blir spennende, men samtidig er det litt vemodig å starte i ny jobb. Jeg var med på å bygge opp Svea, så dette blir et spennende oppdrag, sier han til Framtid i Nord.

Siden 2009 har Løvli vært leder for prosjektene i Nord-Troms og Alta Vest.

I oktober 2017 ble det kjent at regjeringen vil avvikle kullvirksomheten i Lunckefjell og Svea Nord, og det ble gitt 141 millioner kroner i statsbudsjettet for å gjennomføre oppryddingsarbeidet. Gruvene har hatt hviletid siden oktober 2016. Både i 2015 og 2016 ble det gitt ekstra økonomiske midler fra staten for å redde kulldriften.

Flytter til Svalbard

Løvli har tidligere arbeidet og bodd i åtte år på Svalbard, i tillegg til at han har vært utleid av Statens vegvesen for å lede et prosjekt i Longyearbyen i 2001.

– Jeg blir nok å flytte tilbake til Svalbard nå. Men siden jeg tidligere har bodd der i åtte år, så er det ikke noe nytt, og jeg er godt kjent med både plassen og Svea.