I 2017 var regulariteten 90,3 prosent ved Sørkjosen lufthavn.

– Jeg registrerer at det er mange kanselleringer og at regulariteten er lav, og det kan ikke godta. Uansett hva Widerøe argumenterer kanselleringene med, så er opplevelsen for de som skal ta flyet usikkerhet for om flyet faktisk går eller ikke, sier nordreisaordfører Øyvind Evanger (Ap).

– I første omgang er det Widerøe som taper mest fordi de ikke får passasjerene de kunne hatt, men i et lengre perspektiv blir det en utvikling vi ikke kan ha for flypassasjerene, legger han til.

– Kan være en forklaring

Han mener flyselskapet bør begrunne kanselleringene bedre og vise at de jobber for å få den opp.

– Regulariteten som har vært er for dårlig. En ting er været – det har man forståelse for. Men kanselleringer på grunn av tekniske feil og crew-mangel er en annen sak.

– Tror du at Widerøe nedprioriterer flyene til og fra Sørkjosen?

– Det kan være en forklaring, men vi kan ikke leve med det og det kan heller ikke Widerøe. De må vise hva de gjør med dette, hvilket resultat de forventer og når det skal skje, sier ordføreren.

Store konsekvenser

– Hvilke konsekvenser mener du dette har for Nordreisa?

– Konsekvensene er jo mange og etter hvert også store. Det første handler om troverdigheten til flyplassen og Widerøe som et viktig kommunikasjonsmiddel. Vi er veldig glade i og avhengige av flyplassen i Sørkjosen. Jeg er veldig redd for at folk får en veldig negativ holdning til flyet – det er vi nødd å hegne om og jobbe med for at skal være bra.