Lyngsværingen (24) blir TUIL-spiller innen kort tid.  Andreas  Løvland spilte en god kamp for TUIL og TIL-spilleren og nærmer seg nå en overgang til 1.-divisjonsklubben. Han er kontraktsløs etter å ha fullført forrige sesong med Finnsnes.

- Vi må ha en samtale før vi blir enige, men jeg håper vi får til en avtale, sier  Andreas  Løvland til iTromsø like etter kampslutt.

Tilbudt kontrakt

Sportslig leder i TUIL, Thomas Heide, bekreftet til iTromsø før kampen at de har gitt  Løvland en skisse for en mulig avtale.

- Det hadde vært artig og få testet seg på et høyere nivå enn 2.-divisjon. Jeg blir bedre og bedre etter hvert og har fotball i blodet. Det er lett å være god med gode medspillere rundt seg, sier  Løvland.

24-åringen erkjenner nå at han er nokså sikker på at det blir TUIL-spill i 2018.

- Jeg er optimistisk, men det er noen detaljer som gjenstår. Vi tror det går i orden, sier han.

Han har ikke hørt noe fra TIL siden i sommer, og lagt den ballen død.

- Det har jeg lagt bak meg, når det ikke ble noe. Så da har det vært gunstig å se seg om etter noe nytt, sier han.

- Hvor sikker er du på overgang?

- Jeg regner med vi blir enige. 95 prosent vil jeg si. Det må klaffe med hverdagen og jobb. Man blir ikke rik av å spille i TUIL, så det er en kabal som må gå opp, sier  Løvland.

Naturlig fotballspiller

TUIL-trener Gaute Helstrup sier klubben nå kun jobber med  Løvland, og har lagt håpet om å signere Tomas Kristoffersen bak seg.

- Jeg tror han selv ( Andreas  Løvland) og Thomas Heide (sportslig leder) vet mer om hvor langt de har kommet. Men  Andreas har trent med oss en stund, når han ikke har vært på jobb, og jeg håper det går seg til, sier Helstrup og fortsetter.

- Han har mye fotball i seg og er en naturlig fotballspiller. Jeg har lyst til å få ham inn. Når han får trent enda bedre over tid, tror jeg det vil bli en veldig bra match.