Før helga vedtok Skjervøy Høyre en uttalelse der de reagerer på at administrasjonen i Skjervøy kommune har sendt brøytesaken på Skjervøy til KOFA - Klagenemnda for offentlige anskaffelser.

"Det er sterkt å beklage at administrasjon i Skjervøy kommune har behandlet brøytesaken svært uprofesjonelt. Dette har bidratt til et negativt omdømme for kommunen", skriver lokallaget i uttalelsen og konkluderer med at administrasjonen heller bør avslutte saken og inngå kontrakt "ut fra tilbudet med lavest pris". Det tilbudet er det Hofsøy mekaniske som har.

Full tillit

Reidar Mæland, partiets eneste representant i kommunestyret, er imidlertid ikke enig i uttalelsen. Til Framtid i Nord fremhever han at han mener rådmann Cissel Samuelsen forholder seg korrekt til kommunestyrets enstemmige vedtak.

- At rådmannen foretrekker at saken går til KOFA og ikke til tingretten har jeg forståelse for. KOFA har en solid kompetanse innenfor regelverket for offentlig anskaffelse. Jeg  forholder meg greit til rådmannens vurderinger og hun har min fulle tillit, sier Mæland.

Rådmann Cissel Samuelsen sa til Framtid i Nord før helga at hun har innstilt Hofsøy Mekaniske til brøytekontrakten, i henhold til kommunestyrevedtaket.

- Vi er uenige

Mæland medgir at han med det er på kollisjonskurs med lokallagets mening i denne delen av den svært betente brøytesaken på Skjervøy.

Han siterer en gammel Høyre-mann når han avdramatiserer situasjonen.

Grunnlag for å avslutte

- Vi håper selvsagt at KOFA støtter seg på kjennelsen fra tingretten og slutter seg til vår konklusjon om at Hofsøy Mekaniske AS skal tildeles kontrakten. Med KOFAs fagkompetanse på området vil en slik konklusjon fra dem gi grunnlag til å kunne avslutte saken med ei tildeling av kontrakten til Hofsøy uten noen flere rettslige runder, sier Samuelsen.