Det var nestleder i Sp, Ola Borten Moe, som foretok overrekkelsen av hedersmerket under fylkesårsmøtet i helga.

– Årsaken til at Svein Pedersen fikk tildelt Senterpartiets hedersmerke, er hans innsats for Senterpartiet både lokalt og på fylkesnivå, og ikke minst for det arbeidet han har gjort gjennom sitt engasjement for det samepolitiske, skriver Troms Senterparti i en pressemelding.

Viktig innsats

Hedersmerket kan tildeles tillitsmedlemmer i lokal- og fylkeslag for lang og særlig fortjenestefull innsats for Senterpartiet, og det kreves at vedkommende har hatt tillitsverv av særlig betydning og har gjort en særlig innsats for partiet, enten i politiske verv eller innenfor organisasjonen – eller en kombinasjon av disse.

Svein Pedersen har vært medlem i Kåfjord Sp siden 70-tallet og er fortsatt aktiv i partiet.

– Han har vært og er en bauta i arbeidet med å fremme kunnskaper og forståelse for samisk språk, kultur og samfunnsliv. Hans arbeid har løftet og påvirket saker på lokalt, regionalt og nasjonalt nivå gjennom flere tiår, skriver Sp i pressemeldingen.

Valgte styret

Kåfjord-ordfører Svein O. Leiros ble gjenvalgt for to nye år som fylkesleder i Troms senterparti. Tanja Birkeland ble valgt inn som nytt medlem i fylkesstyret. Styret består også av 1. nestleder Sandra Borch, 2. nestleder Gunnleif Alfredsen, studieleder Rikke Hågstad og styremedlemmer Bengt Magne Luneng, Renate Eline Jakobsen og Kjell Sverre Myrvoll.

Troms Senterparti vedtok å fortsette som et eget fylkeslag etter sammenslåingen av Troms og Finnmark, men det skal etableres en felles organisatorisk overbygning med Finnmark Senterparti.

Tanja Birkeland ble valgt inn som nytt styremedlem i Troms senterparti. Her er hun sammen med Svein Pedersen som fikk Senterpartiets hederspris.