Tirsdag var Hannah Bjørkestøl og Tania Tipter blant turlederne da rundt 15 turgåere tok turen til Isakeidet på Skjervøy.

Hannah og Tania går på helse- og oppvekst VG1 på Skjervøy videregående skole og er faste turledere for tilbudet «Aktiv på dagtid».

– Vi driver med sosialt entreprenørskap og skal bidra til å skape trivsel og stimulere til helsefremmende aktivitet, sier Tania Tipter.

Sammen med Hannah Bjørkestøl hadde Tania ansvaret for ved, kaffe og organisering av turen til Isakeidet og lunsjen i gapahuken ovenfor Lerøy Stadion.

– Turene er tilrettelagt for at alle skal klare å gå. Som turleder tilpasser du deg. Er det noen som går sakte, så går du i lag med dem. Og er det noen som vil gå i tet, så går vi sammen med dem, sier Tipter.

Og til tross for at turen forrige tirsdag kolliderte med OL-sprinten og gullet til Johannes Høsflot Klæbo var oppmøtet bra.

– Det er mange som ikke hadde kommet seg ut hvis det ikke var for dette tilbudet. Det er folk som ikke har gått på tur på 20 år som stiller opp, sier en annen av turlederne, Marit Sakka.

TRIVSEL: Marit Sakka (til høyre) og Inger Bolstad syns det er godt å komme seg ut på tur i finværet.

Lavterskel

Det mangler ikke på traseer å ta for seg i Skjervøy-området heller. Aktiv på dagtid-gjengen var i Maursund i forrige uke, og denne tirsdagen (20. februar) går turen til Stussnes.

– Aktiv på dagtid er et fantastisk flott lavterskeltilbud til mennesker som av ulike grunner trenger eller har lyst til å være aktiv og sosial i lag med andre, sier Elin Skallebø, som er kontaktleder for Hannah og Tania ved Nord-Troms videregående skole på Skjervøy.

Turlederne understreker at Aktiv på dagtid er et lavterskeltilbud.

– Det er flere som spør om man trenger å være i god form for å være med. Men det trenger man ikke å være. Dette er tilbud som skal passe for alle, sier Inger Bolstad.

– Ideen er jo at folk skal kunne komme i bedre form med å delta på turene, sier Rita Mathiesen ved Frisklivssentralen på Skjervøy.

Livsglede for eldre

Elin Skallebø skryter av den jobben elevene på helse- og oppvekstlinja gjør.

– De står på og gjør en kjempejobb! De har også «Livsglede for eldre» en gang i måneden på helsesenteret. For en uke siden var vi helsesenteret og da hadde vi over 20 eldre beboere fra sykehjemmet med på aktiviteter. De eldre ga tydelig uttrykk for at de trivdes. Ansatte på sykestua ga elevene meget gode tilbakemeldinger, at det arbeidet de gjør er gull verdt for de eldre, sier Skallebø.

I tillegg har elevene trivselsskapende tiltak for elevene på den videregående skolen.

– Det er en god miks av forskjellige ting. Det liker vi, sier Tania og Hannah, som ikke har noe imot å gå på tur i skoletiden.

– Nei da, det er fint det. Det bidrar også til at man blir mindre skolelei. Aktiviteten i faget gjør at man har lyst å komme på skolen, sier Tania.