Rådmannen hadde i sin innstilling til formannskapet foreslått 26. mars kl. 12.00  som siste frist for de som er interessert i å kjøpe eller overta båten. Men "Viljen" koster 800 kroner dagen der den nå står lagret - på eiendommen til Skjervøy Kystservice - og politikerne ønsket å framskynde fristen til før kommunestyret den 14. mars.

På vegne av formannskapet foreslo derfor Aps Øystein Skallebø at fristen for å overta båten settes til 12. mars klokken 12.00. Og dersom ingen melder seg innen fristen, blir båten sanert.

- Hadde det vært interessenter, så hadde de vært på banen for lenge siden. Det er ingen som vil ha den båten. Så når klubba da går i kommunestyret, så kan noen stå klar med klubba for å sanere båten, sa Skallebø.

Ikke spor av avtalen

Kommunen har innhentet tilbud for å sanere båten. Det vil koste 374.500 kroner. Vidar Langeland Frp stemte for forslaget fra Skallebø, men mente at politikerne har blitt holdt utenfor i prosessen - spesielt når det gjelder regningen for oppbevaring av "Viljen" på tomta til Kystservice Skjervøy.

- Det har gått en halv million uten at noen har visst om det - bortsett fra de som har signert regningene. 15. februar i fjor fikk vi vite at det er brukt 150.000 kroner på båten. Det er jo ikke så ille. Så går det vinter og vår før man i januar 2018 opplyser at båten nå har kostet kommunen 443.000 kroner. Når man bruker så mye penger av kommunale midler så bør det jo stå noe sted, sier Vidar Langeland, og fortsetter:

- Det burde vært informert om avtalen. I hvert fall skulle man kunne funnet ut selv om leieavtalen på postlistene at det fantes en avtale. Men det kan man heller ikke i denne saken. Det finnes ikke spor av den der heller, sier Langeland.

- Sånn skal det ikke gjøres

- Vi er klar over at avtalen med Kystservice ikke har blitt arkivert. Det beklager jeg. Sånn skal det ikke gjøres. Vi gjør så godt vi kan i forhold til journalføring, men der har vi sviktet. Vi kunne også ha trykket mer på for å få en hurtigere avslutning på saken, sier Samuelsen.

Ikke forutsett

- Men orienteringen ble gjort i forbindelse med en annen sak. Så derfor er ikke orienteringen protokollført, forklarte rådmannen.

Det har tatt lang tid for kommunen å få eierskap til båten, blant annet fordi et skjøte som ble underskrevet bare hadde ett vitne. Det har derfor ikke vært gyldig. Og ifølge ordfører Ørjan Albrigtsen er skjøtet fortsatt ikke gyldig.

- At det skulle ta halvannet år for å få folk til å skrive under er jo ganske utrolig. Det hadde vi ikke forutsett, medga teknisk sjef Kjell Ove Lehne.

Slik ble vedtaket i formannskapet:

  • Båten Viljen gis bort (selges til høystbydende) innen mandag 12.03.18 kl. 12.00.

  • Dersom ingen kjøper/vil ha båten Viljen innen mandag 12.03.18 kl.12.00. saneres denne.

  • Kostnadene til sanering stort kr. 374.500,- eks mva. dekkes inn ved bruk av fondsmidler på ansvarsområde 681 (havneforvaltning).

  • Det iverksettes innkreving av kostnader/utlegg (utleggsforretning) som Skjervøy kommune har hatt i forbindelse med denne båten. Utleggsforretning igangsettes ikke dersom det ikke er noe å hente i boet eller båt eid i dag.

NY DEADLINE: Arbeiderpartiets Øystein Skallebø fikk hele formannskapet med seg på å framskynde fristen til å overta båten Viljen. Posisjonskollegaene Irene Toresen ( Ap, til venstre) og Ingrid Lønhaug (SV) støttet forslaget. Foto: Torbjørn O. Karlsen