Byggingen av det nye helsesenteret til 250 millioner kroner går sin gang. Skanska har begynt å bygge ferdigelementene på Steinkjer – elementer som skal fraktes opp med båt til Olderdalen og så kjøres inn til Birtavarre.

Bygget skal stå ferdig i slutten av 2018 og ordfører Svein O. Leiros (Sp) regner med at man er ferdig innflyttet i februar-mars 2019.

– Fremdriften ser grei ut. Vi har møter i byggekomiteen en gang i måneden for å ha kontroll på økonomien. Det er knallviktig, sier ordføreren, som selv er leder for byggekomiteen.

Navneforslag

Lenge før mars 2019 skal man ha klart navn på møterom og fellesrom i helsesenteret og nå utfordrer Leiros sine sambygdinger om å komme med forslag.

– Ja, vi skal sette navn på møterom, avdelinger og andre fellesrom. Og da ønsker vi gode forslag, sier Leiros.

Årsaken til at man trenger navn på disse rommene er prosaisk nok: Brannforskriftene tilsier at disse rommene skal ha navn. Og ordføreren har allerede tenkt litt.

– Det kan for eksempel være kjente steder i Kåfjord, som Jettankallen og Baalsrudhula, eller fiskeplasser, fjelltopper og lignende, sier Leiros.

I løpet av april

Det nye helsesenteret skal ha fire avdelinger. På det nåværende helsesenteret er de fire avdelingene bare kalt nord, sør, øst og vest.

– Men vi har masse flotte navn i Kåfjord som jeg mener vi må bruke i det nye helsesenteret, sier Leiros.

Han ønsker forslag inn innen utgangen av mars. Så vil man ta en avgjørelse i løpet av april.

– Vi lyser ut konkurransen til frivillige lag og organisasjoner. Så er det byggekomiteen som tar den endelige avgjørelsen, sier Leiros.

Man har også til sammen 1,3 millioner å rutte med til utsmykning av helsesenteret.

– Kommunen har lagt av 800.000 kroner, mens vi har fått 500.000 fra KORO (Kunst i Offentlig Rom). Vi har 5400 kvadratmeter med grunnflate, pluss uteareal, så det er nok plass, sier Leiros.

1,3 mill. til kunst

Han regner med at man tar med seg litt av kunsten fra det nåværende helsesenteret over i det nye. Men mye skal være nytt også.

– Det skal jo være en helhetlig tankegang, ja. Vi har 1,3 millioner kroner og det er ikke så mye. Derfor søker vi om eksterne midler også – slik at vi kan utsmykke mer, sier Leiros, som understreker at de har kunstkonsulenthjelp fra KORO.

HÅPER PÅ INNSPILL: Ordfører Svein O. Leiros er også leder av byggekomiteen for det nye helsesenteret i Birtavarre. Foto: Torbjørn O. Karlsen Foto: Torbjørn O. Karlsen