Begivenheten fant sted under feiringen av 100-årsjubileet lørdag kveld på Tindevangen på Svensby. Mållaget ble stiftet 3. mars 1918 i nabobygda Bensnes.

– Utnevnelsen kom som en stor overraskelse. Jeg har aldri tenkt at noen kunne bli æresmedlem i ungdomslaget, sier Berg.

Han har siden like etter krigen fulgt laget tett gjennom ulike posisjoner og verv. Han satt i 20 år som sekretær.

Berg får utmerkelsen for lang og tro tjeneste.

”Ungdomslaget har hatt stor glede av hans kunstneriske evner. Han har vært til uvurderlig betydning for Trollrevyen”, er teksten på diplomet.

Best i bakgrunnen

Inge Berg liker seg best i bakgrunnen og ikke i sentrum av begivenhetene.

– Jeg trives når vi møtes på Tindevangen til dugnad og sammenkomster. Det er her vi treffer naboene. Uten butikk og skole har vi ikke så mange andre møteplasser på Svensby.

Han setter stor pris på å jobbe for fellesskapet sammen med bygdefolk. Han er gjerne blant de første som kommer når det er behov for frivillig innsats, og er stolt over hvordan ungdomshuset framstår.

– Det kan vi takke alle de som opp gjennom årene har stilt opp på dugnad. Jeg har alltid likt meg på huset. Her samles vi til både glede og sorg. Heldigvis er det blitt mer latter enn gråt, forteller Inge Berg.

Trippelmarkering

Ungdomslaget Trollvasstind kunne lørdag feire trippeljubileum. Laget ble stiftet i 1918, huset ble tatt i bruk i 1938 og Tollhytta ble åpnet i 1988.

Rundt 60 gjester var til stede. Leif-Jarle Bårdsen ble forleden gjenvalgt som leder og er inne i sitt tyvende år i rollen.

Bårdsen ble trukket fram av ordfører Dan-Håvard Johnsen.

– Ungdomslaget viser imponerende vitalitet. Huset, livskraftige ledere og livsgnisten er helt avgjørende for Svensby-bygda, understreker ordfører Johnsen.

Han overrakte sjekk på 5.000 kroner fra Lyngen kommune.

Misunnelig

Organisatorisk nestleder Terje Svindseth overrasket med at Noregs Ungdomslag dekker kostnadene for at to personer mellom 13 og 26 år i juli kan reise til landsleieren i Kongsvinger.

– Mange lag kan være misunnelig på hva dere lykkes med på Tindevangen, roser Svindseth,

Også leder Hildur Sæther i Troms Ungdomsfylking lot seg imponere av 100-åringen. Gaven var en sjekk 5.000 kroner og diplom.

Trollvasstind ble i 1947 medlem av NU og TUF. Aktivitetene lå fra 1971 til 1977 nede. Fjernsynet tok oppmerksomheten fra ungdomslaget.

SKÅLER: Ordfører Dan-Håvard Johnsen (til høyre) skåler for lederen, Leif-Jarle Bårdsen.
SHOWMANN: Arnold Kronstad skapte latter i salen.
DUO: Rita Ribe (til venstre) og Hege Storsteinnes fremførte nyskrevet jubileumssang.
FESTKVELD: Rundt 60 personer feiret på Tindevangen.
NESTLEDER: Terje Svindseth i NU.
LEDER: Hildur Sæther i TUF.