Leiros, som er leder for byggekomiteen, er i spissen for en kommunal delegasjon som inkluderer Ungbo-leder Einar Eriksen, Gunn Andersen og Trond Skotvold fra administrasjonen og prosjektleder Torfinn Brobakk fra WSP.

De er hos Skanska på Steinkjer for å befare byggingen av modulene til det nye helsesenteret til en kvart milliard kroner. Modulene bygges ferdige på fabrikken og sendes nordover med båt.

Web-kamera: Her kan du følge byggingen av helsesenteret

KÅFJORD-DELEGASJON: Ordfører Svein O. Leiros med følge inspiserer fabrikken på Steinkjer.

- Vi er veldig betrygget etter å ha sett fabrikken og jobben som gjøres her. Det er utrolig nyttig å være på befaring slik at man får sett dette prosjektet med egne øyne, sier Leiros.

Ifølge ordføreren montores sviller på tilsammen 2,2 kilometer i uke 12. 10. april kommer de 60 første modulene til Kåfjord - de største med en vekt på 10 tonn.

Foto: web-kamera Skanska

Derfra skal modulene fraktes de rundt 20 kilometrene via E6 fra Olderdalen til Birtavarre og monteringen kan starte.

- Tilsammen skal det leveres 220 moduler for å bygge ferdig helsesenteret. Dette prosjektet er tidenes helseløft i Kåfjord og da er det viktig å ha en god dialog med utbygger i prosessen. Vi er også veldig fornøyd med den jobben WSP og Torfinn Brobakk gjør for Kåfjord, sier Leiros.

MODULBYGGING: En av bygningsdelene som skal fraktes nordover med båt. Foto: Svein O. Leiros
SLIK BLIR DET: Det nye helsesenteret i Birtavarre skal stå ferdig før jul i år. Foto: Illustrasjon: Skanska