Lille Ada (8 dager) skaper en helt ny tilværelse på hjemmebane.

– Hverdagen er blitt forandret, men der er bare koselig, sier reisaværingen.

Brann har lørdag seriepremière i Eliteserien mot nykommer Ranheim i Trondheim.

Brann har vunnet de fem siste treningskampene, men det har vært uten Ruben i startoppstillingen. At kontrakten går ut etter sesongen kan være en mulig forklaring på at det bare har blitt noen innhopp.

Optimistisk

– Jeg er optimistisk på Branns vegne. Vi har fått inn flere gode spillere, som er med på å heve laget. For egen del håper jeg å kunne bidra på venstre backen.

Han ønsker ikke å spekulere – i hvert fall ikke i media – hvorfor det har blitt uvanlig mye benkesliting på en spiller som i de siste sesongene har vært et klart førstevalg.

– Jeg var ikke med på treningsleiren på grunn av forestående fødsel. Jeg respekterer at treneren tar ut laget, og må bare fortsette med å jobbe hardt på treningene.

Kristiansen håper at han lørdag er tilbake i startoppstillingen. Han har imidlertid ikke fått signaler om verken det ene eller andre.

Brann havnet sist sesong på skuffende femte plass.

– Vi avga for mange poeng i slutten av kampene. Vi skal også i år være sterke på eget gress. Jeg har god tro på at vi kjemper om topp tre-plassering.

Vanskelig start

– Hva tror du om Ranheim i første kamp?

– Alltid vanskelig å møte nykommere på deres hjemmearena i premièren. Historien viser at nyopprykkede lag kan ta mange poeng i starten.

Avslutter du karrieren i utlandet?

– Jeg har et veldig avslappet forhold til saken. Med lita datter i huset blir det andre perspektiver. Vi får se hva sin skjer, sier Ruben Kristiansen.