Mathias Bergmo fra Reisadalen måtte lørdag kveld bryte Finnmarksløpet. 15-åringen deltok i FL Junior, og fullførte omtrent halvparten av den 22 mil lange løypa.

– Hundene var ikke motiverte

Plasseringen var god inn mot første sjekkpunkt, men han fant fort ut at noe ikke stemte da han startet ut igjen.

– Jeg merket tidlig at hundene ikke var like kvikke som tidligere denne sesongen. Jeg prøvde ut forskjellige lederhunder, men de ville ikke gå på. Da ringte jeg pappa for å rådføre meg, og han sa jeg skulle komme meg til neste sjekkpunkt, som var Suossjavre.

Da Bergmo kom fram, stelte han hundene som vanlig og la seg til å sove. Han ville sove på beslutningen, men dagen etter valgte han likevel å bryte.

– Jeg har unge hunder, samt to lånte hunder. De var ikke motiverte nok for de neste milene. Det hadde blitt en dårlig opplevelse for kommende stjerner, ler han.

SLITNE: De seks hundene i spannet til Mathias Bergmo var ikke motiverte nok for å fortsette løpet. – Jeg stoppet mens leken var god,sier han. Foto: Privat

Stiller til neste år

Selv om Bergmo var mer enn nok motivert, var hundene førsteprioritet.

– Surt var det. Det er jo dette vi trener for hele sesongen. Men det er jo dyr vi konkurrerer med. Ved neste sjekkpunkt hadde det uansett blitt vanskeligere å bryte da vi hadde måttet blitt fraktet ned på scooter.

Det er 15-åringens andre Finnmarksløp. I fjor kom han på 11.plass av 14 deltakere. Bergmo er sikker på at han stiller igjen.

– Jeg tar dette som en erfaring, og stiller igjen til neste år og årene etter. Jeg elsker hunder, de er lidenskapen min, smiler han.