Kjøreren fra Furuflaten ankom Alta lørdag morgen klokken 09.46. Johansen havnet på syvendeplass under årets Finnmarksløp. Han forlot syvende og siste sjekkpunktet Jotka klokken 04.34 lørdag. Johansen kjørte ut fra Jotka med åtte hunder. Vinneren Petter Karlson kom i mål fredag kveld klokken 23.03.

Finnmarksløpet er Europas lengste hundeløp, i år var løypa på 1200 kilometer - det lengste Finnmarksløpet hittil.

Dette er 20. gang Johansen gjennomfører løpet. Over halvparten har brutt i løpet av årets Finnmarksløp.

Har gått overraskende bra

Når Framtid i Nord snakket med Johansen mandag var han ankommet femte sjekkpunkt. Johansen er selv godt fornøyd.

– Det har gått veldig bra, overraskende bra. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle ligge så brukbart an, sier Johansen.

Han forklarer at det er litt tilfeldig at løpet så langt har gått bra, men også fordi han har greid å presse vinduene for når hundene går godt. Johansen og hundene har pauset langs løypa. Hundekjøreren har valgt å følge klokka for når han skal hvile framfor når han har kommet til sjekkpunkt.

– Hundene går godt tidlig morgen og fra klokken 18 til midnatt. Det er om å gjøre å treffe disse vinduene og det har klaffet bra, sier Johansen.

– Det gjelder å holde hode kaldt

Veterinæren har sett til Johansens hunder. Noen småskader har oppstått under løpet, men hundene er i ellers god form. Slik det ser ut nå vil Johansen starte fra Neiden med elleve hunder. Fra Alta startet Johansen med 14 hunder, men i Levajok tok han ut to. Han setter seg ingen mål om pallplassering halvveis i løpet.

– Hovedmålet er å komme i mål. Om jeg gjøre noe sprell er det stor sjansen for at jeg må bryte. Det gjelder å holde hodet kaldt og følge planen.

– Videre ser det ut til å bli litt mer sosialt. Det blir nok mer hvile ved sjekkpunkt, så det blir bra, sier han.

Rutinert fører

Johansen er en rutinert fører. Dersom han fullfører i år vil han ha gjennomført Finnmarksløpet hele 20 ganger. Før løpet har Johansen vært beskjeden med tanke på ambisjoner for noen plassering.

– Noen av hundene har vært noe skadet, men nå virker de fine og klare. Jeg krysser fingrene, men har ikke gjort det så bra i de siste løpene. Det vil være uklokt å prøve å vinne, da kommer jeg antakelig ikke i mål, uttalte han sist fredag.