Ramona Soleng Thomassen (15) fra Reisa BK slo til med tredje plass i Norgesmesterskapet for jenter under 19 år i Horten.

Hun innledet NM med delt sjuende plass i 8-ball i en klasse med åtte jenter. Bronsemedaljen tok hun i 10-ball. Hun var nest yngste deltaker.

-Bronsen er en meget oppegående prestasjon, fastslår biljardklubben i ei pressemelding.

Holdt ikke roen

Ramona er ikke fornøyd med innsatsen i 8-ball.

-Jeg klarte ikke å holde roen i det hele tatt. Muligens var jeg stresset og sliten etter den lange reisen, men jeg kan egentlig ikke skylde på det. Jeg vet ikke, det gikk liksom bare ikke. Jeg må bare fortsette å jobbe med spillet, men også med det mentale, sier Ramona, og fortsetter:

-Biljard er en marginal sport, så man må være topp konsentrert hele tida! Veldig spennende, men også utrolig krevende og ikke minst frustrerende når du ser at du bommer med en millimeter. Nettopp der kommer det mentale inn. Det er så marginalt at du noen ganger føler at spillet er imot deg.

Deilig følelse

Ramona Soleng Thomassen lyktes atskillig bedre i 10-ball.

-Jeg traff godt på hvitballplasseringene mine og fikk derfor stort sett greie slag å hanskes med. Samtidig fikk jeg til køføringa såpass at de fleste langslagene gikk inn. Etter hvert fikk jeg bygd opp en trygghet som var med meg gjennom hele denne disiplinen.

-Da jeg skjønte jeg ble å få medalje var målsetningen for helga nådd. Det var en deilig følelse, sier Reisa-spilleren.

Ramona tar med meg at hun i 10-ball klarte å slå den ferske norgesmesteren i 8-ball. Hun har fire bronsemedaljer i NM.

Foto: Privat