Mandag gikk fristen ut for å overta den kommunale verkebyllen. Interessenter har meldt seg, men de har dårlig tid.

Formannskapet vedtok i sitt møte 21. februar at båten som ligger på land i Skjervøy havn skulle saneres hvis det ikke var kommet inn tilbud innen 12. mars klokken 12.00 fra noen som ville overta den.

Tirsdag 13. mars konstaterer teknisk sjef Kjell Ove Lehne at et par interessenter har meldt seg, men at det fortsatt ikke er noen som konkret har sagt at de vil ha båten.

To interesserte

Båten ble satt på slipp hos Kystservice Skjervøy i slutten av 2015 og sommeren 2016 ba Kystservice om at båten ble flyttet fordi man trengte arealet til andre ting. Da ble kommunen og bedriften enige om en dagspris på 800 kroner for lagring av båten.

- Det er to som har meldt sin interesse, ja. Den ene skulle komme og se på båten, mens den andre har signalisert at vedkommende kan ta den. Men da måtte vi dekke kostnadene for å den fraktet til vedkommende. Og de kostnadene har vi ikke kontroll på. Så da må man se det opp imot kostnadene for å sanere båten, sier Lehne.

Den synkeferdige "Viljen" ble tatt på land i 2015 på grunn av forurensingsfare og har kostet kommunen 800 kroner dagen siden sommeren 2016 - da kommunen inngikk en avtale med Kystservice Skjervøy AS om lagring av båten. Siden har utgiftene løpt, mens kommunen har jobbet med det formelle rundt båten - inkludert å få et gyldig skjøte på båten.

Slutt i morgen?

- 12. mars var fristen. Hvis det ikke var interesserte som hadde meldt seg da, så skulle båten knuses, sier Lehne.

Administrasjonen ønsker imidlertid at kommunestyret skal ta en endelig avgjørelse på hva som skal skje med båten i møtet sitt onsdag.

- Så da kan det være slutt for "Viljen" i morgen?

- Ja, det kan jo det. Politikerne skal i alle fall ta stilling til hva som skal skje videre med båten, sier Lehne.

Få den bort

Øystein Skallebø (Ap), som sto bak forslaget som fikk flertallet i formannskapet, er imidlertid ikke så sugen på å la "Viljen" leve videre med de vilkårene som foreligger per tirsdag ettermiddag. Han vil ha båten jevnet med jorde.

- Nå har jeg ikke hørt noe om noen interessenter. Men, ja: Jeg er i utgangspunktet for å sanere båten og få den bort. Så får vi ta kostnadene med det, sier Skallebø.

Ap-poliikeren er ikke lysten på flere runder og utsettelser i "Viljen"-saken.

- Skulle det være aktuelt å gå inn på en avtale med noen interessenter så må vi ha en bankgaranti, og være sikre på at vedkommende faktisk overtar båten vederlagsfritt. Slik at vi ikke ender opp med at båten blir stående her likevel fordi den som skal overta for eksempel ikke har økonomi til å fullføre planene, sier Skallebø.