– Jeg har vært på videregående. Her har vi laget mat også var vi i gymsalen og herja. Jeg kuttet masse grønnsaker, forteller Ivar Aronsen Tøllefsen.

– Positiv opplevelse

Tirsdag var han og 50 andre fireåringer samlet til den årlige barnehagedagen i Nordreisa, hvor temaet i år var «Jeg vil skape», dette med særlig fokus på det samiske og kvenske. Barna var delt inn i forskjellig gruppeaktiviteter innen kunst og kreativitet.

Fagarbeider i Kirkebakken barnehage, Hilde Kristiansen, synes dagen har vært artig.

– Jeg synes det er bra at vi kan komme i lag og samarbeide sånn som i dag. Det at ungene møter andre på samme alder og blir kjent på en annen arena og får lov til å skape ting i lag er en positiv opplevelse for dem.

– Trenger kreative barn

Barnehagedagen har vært feiret tre eller fire ganger i Nordreisa kommune. Barnehagekonsulent, Berit Kalseth – håper dagen blir en tradisjon.

–Det handler om å synliggjøre det arbeidet som gjøres i barnehagen. Undersøkelser viser at vanlige folk, men også foreldre, ikke vet hva som gjøres av våre ansatte.

Hun sier man i dag ikke vet hvilke yrker barna får når de er blitt voksne.

– Det vil være masse nytt, jobber vi ikke vet av i dag. Derfor er det ekstra viktig at barna får være med å skape og se at det de gjør får resultater. Vi trenger kreative barn, smiler hun.

Dagen er et samarbeid mellom Nordreisa bibliotek, Nordreisa kulturskole, Nord-Troms Museum, barne –og ungdomsarbeiderklassen ved Nord-Troms videregående skole og Halti Kvenkultursenter.

Nytt for året var at gruppene mot slutten av dagen hadde hver sin presentasjon på hva de hadde holdt på med. Dette på Halti Kulturscene.

Egen utstilling

Formålet med dagen er å synligjøre hva barn får oppleve, erfare og lære i barnehagen. I Sørkjosen Barnehage laget de en utstilling med ting som barna i barnehagen har laget de siste månedene. Utstillingen viser ting som barna har malt, limt, klipt, tegnet og vevet.

LAGDE LUNSJ: Storm Alexander Kristiansen (f.v), Henrik Hauge Løken og Ivar Aronsen Tøllefsen var med å lage bidos. Foto: Isabell Haug
Sørkjosen barnehagen laget en egen utstilling i forbindelse med Barnehagedagen. Foto: Privat
Sørkjosen barnehagen laget en egen utstilling i forbindelse med Barnehagedagen. Foto: Privat
Sørkjosen barnehagen laget en egen utstilling i forbindelse med Barnehagedagen. Foto: Privat