– Heretter blir vi mer operativ og synlig, forteller leder Werner Kiil.
Kortreist mat fra sjø og land blir viktigste produkter. Å bevare og styrke lokale mattradisjoner er et annet sentralt element i strategien.
– Vi må tenke både på kort sikt og i et lengre perspektiv, påpeker Kiil.
Han inviterer tirsdag til åpent informasjonsmøte på Tindevangen.
Lokale aktører
– Hva er «Smak av Lyngen»?
– En sammenslutning av lokale aktører, som driver innen mat og reiseliv. De ønsker å profesjonalisere seg og bli flinkere i markedsføring. Vi har ti andelshavere i samvirket, og 4-5 andre har bebudet medlemskap.
Kiil og resten av styret har fått på plass handlings- og arbeidsplan samt vedtektene.
Formålet er på drive produksjon og formidling av lokale varer og tjenester. Intensjonene er at medlemmene gjennom økt volum og bedre priser, oppnår større fortjeneste.
– Vi er et samvirke for medlemmer i Lyngen og rundt Lyngsalpan, påpeker Kiil.
Sterk støttespiller
Han ble på et åpent møte 23. februar på Eidebakken oppfordret Dan-Håvard Johnsen til å gå inn i ei mindre arbeidsgruppe. Ordføreren får også med seg en person fra næringsforeningen.
– Jeg er glad for at ordføreren er en sterk støttespiller med stort engasjement i saken. Gruppa har fredag vårt første møte for å følge opp det vi ble enige om for tre uker siden, forteller Kiil.
– Hvordan blir framdriften for «Smak av Lyngen»?
– Vi ønsker å rekruttere inn flere andelshavere. Skjenke- og serveringsskurs samt å forbedre kompetansen på vertskapsrollen er aktuelle tema. Vi vil profilere oss på nett. Videre bruke tid på å søke om midler til ulike aktiviteter
Mobil gårdsbutikk
Tirsdag 20. mars blir det åpent møte for medlemmer og andre interesserte på Svensby.
Næringsutvalget i Lyngen bevilget på siste møte 40.000 kroner til etablering av mobil gårdsbutikk.
Tiltaket vil fremme lokalproduserte varer og åpner muligheter for å skape merverdi. Budsjettet er på 120.000 kroner. Realisering forutsetter at økonomien i laget styrkes.
Til høsten er det aktuelt med studietur, blant annet for å bli bedre i håndtering av råvarer.