– Heretter blir vi mer operativ og synlig, forteller leder Werner Kiil.

Kortreist mat fra sjø og land blir viktigste produkter. Å bevare og styrke lokale mattradisjoner er et annet sentralt element i strategien.

– Vi må tenke både på kort sikt og i et lengre perspektiv, påpeker Kiil.

Han inviterer tirsdag til åpent informasjonsmøte på Tindevangen.

Lokale aktører

– Hva er «Smak av Lyngen»?

– En sammenslutning av lokale aktører, som driver innen mat og reiseliv. De ønsker å profesjonalisere seg og bli flinkere i markedsføring. Vi har ti andelshavere i samvirket, og 4-5 andre har bebudet medlemskap.

Kiil og resten av styret har fått på plass handlings- og arbeidsplan samt vedtektene.

Formålet er på drive produksjon og formidling av lokale varer og tjenester. Intensjonene er at medlemmene gjennom økt volum og bedre priser, oppnår større fortjeneste.

– Vi er et samvirke for medlemmer i Lyngen og rundt Lyngsalpan, påpeker Kiil.

Sterk støttespiller

Han ble på et åpent møte 23. februar på Eidebakken oppfordret Dan-Håvard Johnsen til å gå inn i ei mindre arbeidsgruppe. Ordføreren får også med seg en person fra næringsforeningen.

– Jeg er glad for at ordføreren er en sterk støttespiller med stort engasjement i saken. Gruppa har fredag vårt første møte for å følge opp det vi ble enige om for tre uker siden, forteller Kiil.

– Hvordan blir framdriften for «Smak av Lyngen»?

– Vi ønsker å rekruttere inn flere andelshavere. Skjenke- og serveringsskurs samt å forbedre kompetansen på vertskapsrollen er aktuelle tema. Vi vil profilere oss på nett. Videre bruke tid på å søke om midler til ulike aktiviteter

Mobil gårdsbutikk

Tirsdag 20. mars blir det åpent møte for medlemmer og andre interesserte på Svensby.

Næringsutvalget i Lyngen bevilget på siste møte 40.000 kroner til etablering av mobil gårdsbutikk.

Tiltaket vil fremme lokalproduserte varer og åpner muligheter for å skape merverdi. Budsjettet er på 120.000 kroner. Realisering forutsetter at økonomien i laget styrkes.

Til høsten er det aktuelt med studietur, blant annet for å bli bedre i håndtering av råvarer.