I tillegg til  44 ukentlige flybevegelser i Lofoten og Vesterålen, kutter Widerøe de fleste kommersielle kortbaneflyvninger til og fra Tromsø, opplyser adminstrende direktør i flyselskapet, Stein Nilsen, i en pressemelding.

- Widerøe ser seg dessverre nødt til å legge om produksjonen i Lofoten for å tilpasse oss dagens rammebetingelser og markedsutvikling. Færre kunder får akkurat det produktet de etterspør, men vi ser ikke at vi har noen valg slik avgiftene har utviklet seg de siste årene. Produksjonen blir derfor i større grad tilpasset de setekrav som er satt av Samferdselsdepartementet, og ekstra produksjon kuttes. I tillegg kuttes de fleste kommersielle kortbaneflygninger mellom Lofoten og Tromsø, sier Stein Nilsen, Administrerende Direktør i Widerøe AS.

Endringene trer i kraft fra 3. august i år. Og Nilsen er også bekymret for kortbanenettet generelt sett.

– Vi vil uttrykke bekymring for den utviklingen vi ser på kortbanenettet. På den ene siden ser vi at stadig flere ruteområder løftes ut av anbudssystemet. På den andre siden blir det stadig dårligere rammebetingelser for å utvikle distriktsruter kommersielt. Taperne er Distrikts-Norge som mister viktige kollektivtilbud, sier Nilsen.