Metorologikonsulent hos Meteorologisk Institutt, Signe Alvarstein, forteller om en værmessig fin start på påsken. Mens det i midten av denne uken kan komme noen snøbyger, ventes det penere vær mot helga.

– Vi har en del flaks som gjør at nedbøren havner lengre sør, ned i Nordland. Det er vel kanskje Troms og Vest-Finnmark som får den fineste starten på påskeværet, forteller hun.

Snø og vind - og stor skredfare

Onsdag og torsdag er det derimot ventet både snø og vind. Skredfaren er også ventet å nå faregrad fire, onsdag. Dette har meteorologene sendt ut OBS-varsel på.

– Onsdag kommer det sludd og snø, først fra sørlig kant men det dreier vestlig. Det kan i tillegg komme opp i liten kuling, og kortvarig på kysten opp i stiv kuling.

"Snøskredproblem er fokksnø og vedvarende svakt lag. Ferdsel i skredterreng anbefales ikke. Skred kan treffe skredutsatte veier og bebyggelse. Flere skredutsatte veier ventes stengt og bebyggelse kan bli evakuert. Strømforsyning og kommunikasjon kan bli rammet", opplyser YR.

Temperaturer på minussiden

Torsdag går vinden noe tilbake.

– Da går det på bris, med periodevis liten kuling på kysten, vinden dreier til nordøst. Det blir ganske fint vær for det meste, men enkelte snøbyger, forteller Alvarstein.

Fredag fortsetter med en og annen snøbyge, men vil for det meste bringe oppholdsvær til regionen.

– Det blir ikke mer enn frisk bris på kysten, med skiftende vindretning.

Temperaturene denne uken blir i hovedsak liggende på minussiden, men Alvarstein lover:

– Det blir ikke så skrekkelig kaldt som vi har hatt det! Onsdag kan temperaturen dessuten nå null grader.