Den samiske slam-poeten er oppvokst i Skånland og Soppero, men bor for tiden i Tromsø.

Hun har skrevet dikt og sanger hele livet, og har i de senere årene hatt et økende ønske om å framføre tekstene sine og prege samisk litteratur.

- Ánná Káisá Partapuoli er et ungt litterært talent som imponerer i måten hun plasserer seg selv i det samiske samfunnet, mens hun observerer og kommenterer innenfra, sier festivalsjef Karoline Trollvik i en pressemelding.

Fullt mulig å rime på samisk

Partapuoli selv sier det er en stor ære å bli utnevnt som årets unge kunstner.

- Jeg håper og tror at dette året kan åpne nye dører for meg, og bli et vendepunkt i min kunstneriske karriere. Jeg er allerede godt i gang med forberedelsene til festivalen, og gleder meg mye til både sommeren og året som kommer, sier hun.

Poeten henter inspirasjon til tekstene sine i det samiske livet, samfunnet og reindrifta. Mange av tekstene er politiske, og hun er opptatt av å løfte det samiske språkets verdi og bruk.

Hun ønsker også å bevise at det samiske språket er mulig å rime på, og at dikt kan være både til glede og inspirasjon for unge samiske mennesker.

Får 25.000

Utmerkelsen Årets unge kunstner er et ledd i Riddus fokus på å tilrettelegge for at unge samiske kunstnere skal kunne utvikle sitt talent og synliggjøres både nasjonalt og internasjonalt.

Den utnevnte tildeles et stipend på 25.000 kroner i samarbeid med Sparebank1 Nord-Norges kulturnæringsstiftelse.