Fylkes- og kommunepolitikeren fra Nordreisa synes det er synd at Listhaug går, men mener likevel det var det riktige valget.

- Det hun gjør er å sette regjeringa og partiet framfor seg selv, noe som er utrolig viktig i politikken. Det er et lagspill, sier han.

- Helt riktig

Karlsen er klar på at det hadde vært enda verre om Frp skulle miste makta. Dersom det hadde blitt et kabinettspørsmål og regjeringen måtte gå tror han nemlig utfallet hadde vært katastrofalt.

- Det hadde vært veldig vanskelig. For å slippe å ha Jonas Gahr Støre som statsminister var det helt riktig av Listhaug å la partiet og regjeringa gå foran henne selv, sier han.

- Nå har vi fortsatt god styring på landet, og det er det som blir viktig framover. Vi har akkurat hatt et valg der det ble borgelig flertall, og da er det viktig at vi har en borgelig regjering.

Samtidig spør Frp-politikeren seg om det virkelig var nødvendig at Listhaug måtte gå. Facebook-innlegget som var kilden til bråket har hun beklaget fire ganger i Stortinget, og han mener dette burde vært nok for opposisjonen.

- Her har opposisjonen rett og slett vært ute etter å få vekk Listhaug, fastslår han.

- Gjort en utmerket jobb

Karlsen er imidlertid sikker på at man ikke har sett det siste til den omstridte politikeren, og tror hun kommer til å gjøre en god jobb på tinget.

- Listhaug har vært kjempeviktig for Frp, og vil være det også i fortsettelsen. Hun kommer til å være en klar og tydelig stemme på stortinget, fordi hun alltid sier rett ut hva hun mener, sier han.

Han håper også hun vil være tilbake i viktige posisjoner i framtiden - både i regjeringa og i Fremskrittspartiet.

- Hun er en dyktig politiker og en populær statsråd som jeg tror og håper vil komme tilbake, sier han.

- Slik jeg ser det har hun gjort en utmerket jobb både som landbruksminister, som innvandrings- og integreringsminister og nå som justisminister. Det er bare synd hun ikke fikk være lengre i justis og beredskap, slik at vi fikk sett hva hun er god for.

Tror på økt støtte

Karlsen tror ikke bråket rundt partifellen vil skade Frp på meningsmålingene - snarere tvert imot.

- Velgerne har allerede vist at de støtter oss og de har vist sympati for en vanskelig situasjon. Jeg tror dette vil føre til at vi står enda mer samlet, sier han.

Han tror også sofasitterne vil reise seg opp og støtte partiet fordi Listhaug gikk av.

- Hun satte partiet og regjeringa foran seg selv, og det tror jeg velgerne setter pris på. Dessuten kommer Listhaug til å fortsatt være synlig, og det vil være med å påvirke til at partiet gjør det bra. Hun er ikke ferdig selv om hun nå kommer til stortinget.