Erfaringer ved levering av beredskapsvann danner grunnlaget for videre samarbeid. Spørsmål om en eventuell fusjon kan bli tema i påfølgende fase.

Diskusjonen om forholdet til Karnes/Oksvik gjorde at 29 personer stilte på årsmøtet torsdag på Røde Kors-huset i Kvalvik. Antallet er vesentlig høyere enn normalt.

Karnes/Oksvik behandler en mulig fusjon på sitt årsmøte torsdag i denne uka.

Vedtok i 2013

Kvalvik & Omegn vedtok på årsmøtet allerede i 2013 at Karnes/Oksvik kan koble seg på ledningsnettet for beredskapsvann.

Styrene i de to vannverkene var samlet i slutten av forrige måned for å diskutere beredskapsvann og fusjon. Kanes/Oksvik har i et brev nylig uttrykt ønske om fusjon. De ber om Kvalvik & og omegn behandler saken.

Årsmøtet i Kvalvik & Omegn brukte betydelig tid på å avklare hvordan de skal svare på henvendelsen. Flere abonnenter ga uttrykk for en viss usikkerhet om konsekvensene ved en tettere samarbeid og på sikt fusjon.

Forsamlingen vedtok enstemmig at erfaringene med å levere beredskapsvann blir nyttige å ta med seg med tanke på fortsettelsen. Saken legges frem på årsmøtet i 2019 til ny behandling.

Lederskifte

Per Skogvang ble i 1998 valgt til leder av vannverket. Han var ikke innstilt på gjenvalg.

– Der har vært et spennende og interessant verv. Vi har i løpet av disse 20 årene oppgradert anlegget for over tre millioner kroner. uten å måtte ta opp lån. Nå er nesten alt renovert, med unntak for et område i Øvergård, sier Skogvang.

Han ble takket for innsatsen med kniv og blomster. Han ble erstattet av Per Strømsbukt, som satt i det gamle styret.

– Årsmøtet gjorde et klokt valg i tilnærmingen til Karnes/Oksvik vassverk. Jeg er enig i at vi først må trekke erfaringer med beredskapsvann, før en eventuell fusjon blir tema. Et sentralt argument er at vi ikke øker utgiftene for våre medlemmer.

– Er fusjon en realitet innen fem år?

– Vanskelig å spå. Jeg registrerer at medlemmer ga uttrykk for en viss skepsis. Vi vil først høste erfaringer, forteller nyvalgt leder Per Strømsbukt.

Kvalvik & omegn vannverk har sunn økonomi. Det 59. ordinære driftsåret ga driftsoverskudd på 136.000 kroner. Vannavgiften holdes uendret i 2018. Vannverket har 231 abonnenter.

Nytt styre

Leder: Per Strømsbukt.

Nestleder: Magne Evensen.

Forretningsfører: Tove Nilsen.

Tilsynsmann: Frode Isaksen.

Styremedlemmer: Elisabeth Torstad og Tommy Osvaldsen.

Varamedlemmer: Per Skogvang, Håvard Bakkehaug og Reidar Vang.