Nordreisa-ordfører Øyvind Evanger og leder i Nord-Troms regionråd, Svein Oddvar Leiros, var onsdag i møte med Widerøe i Oslo.

Dette kommer etter regularitetsproblematikk og en rekke fly til og fra Sørkjosen lufthavn som er blitt kansellert som følge av andre ting enn værforhold.

Flere fly og mer personell

Evanger beskriver møtet som positivt, og sier flyselskapet hadde forståelse for situasjonen.

- Det er også deres ønske å gjøre noe med det, sier han.

Widerøe fortalte i møtet at de allerede har begynt å forbedre situasjonen, og har gått til innkjøp av to nye fly. Ett av disse skal stasjoneres i Tromsø som reservefly. Begge flyene skal etter planen være i drift fra juni måned.

De er også i gang med å rekruttere mer personell.

- Widerøe er veldig positive og ønsker å ta tak i problematikken, og de er enige i at regulariteten ikke er god nok, sier Evanger.

- Veldig enige

Om Sørkjosen lufthavn har blitt nedprioritert til fordel for andre avganger kunne ikke Widerøe i Oslo svare på, men de har lovet å ta det opp med operasjonssentralen i Bodø.

- De hadde ikke helt oversikt over det, men så at det kunne være en potensiell forklaring. De ønsket å gå en ekstra runde internt, men vi er lovet et ordentlig svar etter hvert, sier ordføreren.

Han sier de foreløpig er fornøyd med hvordan Widerøe har håndtert saken.

- Jeg synes det var et godt møte, og jeg håper vi får se en bedring i regulariteten. Det er viktig både for flyplassen og for Widerøe at man har tiltro til at flyet går, og at man faktisk bruker dem, sier han.

- Vi er veldig enige, og håper vi klarer å komme dit, legger han til.

Bedre rutetider

På møtet startet de også en dialog om hvordan man kan øke passasjerantallet, noe som er i begge parters interesse.

- Vi har snakket om man kan treffe bedre på rutetidene og slike ting, så dette er noe vi skal se på videre framover.