MS Fløyfjell gikk torsdag kveld på et isflak i Gisundet - på ruten mellom Tromsø og Harstad. På grunn av sammenstøtet er fartøyet ute av drift og Troms fylkestrafikk melder nå at de setter inn MS Jernøy inn som reservefartøy på strekningen.

Like mange seter

Jernøy trafikkerer normalt strekningen Tromsø - Skjervøy, men ifølge Troms fylkestrafikk tar båten MS Mårøy over den strekningen inntil videre.

- MS Mårøy settes inn som reservefartøy i linje 3 Tromsø-Skjervøy og linje 4 Tromsø-Vikran-Tennskjær-Lysnes. MS Mårøy har like mange seter som MS Jernøy og det forventes at avgangene forløper som normalt, sier Kurt Bones, daglig leder i Troms fylkestrafikk, i en pressemelding.

Han understreker at bruk av reservefartøy kan innebære at enkelte avganger vil ha redusert kapasitet.

- Dersom avganger går full henvises passasjerene til neste avgang. Praksis er at dersom dagens siste avgang går full forsøker man å få på plass alternativ transport, sier Bones.

Grei oversikt

Han sier at alle avgangene i dag blir betjent som normalt.

- Slik det ser ut nå har vi grei oversikt over påsketrafikken og vil gjøre vårt ytterste for at de reisende skal få en så enkel og grei reise som mulig, sier Bones i pressemeldingen.