Norsk folkehjelp Lenangen bisto politiet under en aksjon på Russelvfjellet i Lyngen, torsdag. En kvinne i 50-årene døde etter et fall fra dette fjellet. I 2016 døde en mann, også i 50-årene etter et fall fra nøyaktig samme sted.

– Det er 300 meter fra fjelltoppen og ned til vannet. Fjelltoppen omkranser det i en halvmåne; det danner seg hengskavler, og det er vanskelig å se hvor er land, og hvor er det bare skavel under, forteller Freddy Kviteberg, leder i hjelpekorpset.

Ønsker tiltak

Nå ønsker han at det igangsettes tiltak på fjellet hvor tilsammen to personer har dødd.

– Det er farlig å gå der. Og det er verken skilt eller fysisk sperre på fjelltoppen. Vi ønsker nå å komme i dialog med Lyngen kommune og Fylkesmannen som forvalter Lyngsalpan landskapsverneområde, for å se på hvilke tiltak man kan få til. Det er jo andre menneskeliv som går tapt på to år, sier han.

– Ett alternativ ville vært å sette opp skilt med tegninger som viser hvor det er utrygt, sier han.

Populært fjell

Kviteberg som selv bor i Sør-Lenangen, forteller at det er mye folk på ski i området – både nordmenn og utenlandske turister.

– Russelvfjellet er veldig lett tilgjengelig og et veldig populært fjell å besøke. Man har fantastisk utsikt både mot Arnøy, Karlsøy, Vannøya og Nord-fugløy, og man har også utsikt mot Kåfjord. Det er nok lett å bli fristet til å gå mot kanten for å se ned mot vannet, tror han.

Det har vært flere fallulykker i regionen. I 2013 døde en annen østerriksk dame da hun falt 700 meter fra Storhaugen i Kåfjord.