– Vi er evig takknemlige for støtten vi har fått hos Sparebank 1 Nord-Norge på Storslett. Det var en veldig positiv overraskelse, sier Steffen Vang Bakkland, leder i Norsk Folkehjelp Nordreisa.

Han forteller at de skal bruke pengene på beredskapsmateriell. Norsk folkehjelp i Nordreisa har behov for både ny snøscooter og ambulansepulk, samt en tilhenger som kan dra det. Scooteren de har i dag, er rundt 20 år gammel.

– Vi har ikke hatt styremøte om hva pengene skal brukes på enda, da støtten fra Sparebank 1 kom som en positiv overraskelse. Men i hovedsak ønsker vi å oppdatere kjøretøysparken, sier han, og legger til:

– Vi har nylig handlet inn skredutstyr, for det er viktig her vi bor.

– Har behov for støtte

Vang Bakkland sier folkehjelpa er avhengige av økonomisk støtte hos organisasjoner og andre.

– Da vi er en 100 prosent frivillig organisasjon uten statlig støtte, har vi behov for all støtten vi kan få. Dette for å kunne fortsette å være i beredskap hele døgnet, syv dager i uken og 365 dager i året.

Norsk Folkehjelp Nordreisa er takknemlige og glade for alle som støtter dem og bidrar i arbeidet.

– Vi ønsker å rette en stor takk også til de andre som har støttet oss i lokalsamfunnet, samt både våre aktive medlemmer og støttemedlemmer.

– En god ressurs

Banksjef Hege Olaussen er imponert over arbeidet til Norsk Folkehjelp i Nordreisa.

- NF Nordreisa er en flott ressurs i Nord Troms, med et aktivt miljø. De bistår politi og ambulansetjeneste ved skader og uhell, samt søk etter savnede personer. De dekker hele regionen, og bistår gruppen i Kvænangen ved behov, samt at de har vært i aksjon både på Skjervøy og nå sist torsdag i Rotsund, og de har hatt aksjoner helt mot Kautokeino. De jobber nå blant annet med nyutdanning av personell og har også stiftet ungdomsgruppe, skriver Olaussen i en e-post til Framtid i Nord.

Oppfordrer til å gi

Sparebank 1 Nord-Norge ønsker å synliggjøre arbeidet til Norsk Folkehjelp i Nordreisa, og oppfordrer samtidig næringslivet til å også gi sin støtte.

– Vi ønsker med gaven å synliggjøre den innsatsen de gjør for lokalsamfunnet og bidra til å styrke beredskapen, her oppe blir man veldig ofte alene ved ulykker fordi vi bor i en langstrakt region. Da er det viktig å ha utstyret på plass når det teller!