Lørdag ble Kåfjordpilken avholdt på Guolasjavri, en drøy mil innover fjellet fra bebyggelsen i Kåfjorddalen. Terje Lilleberg, leder i Indre Kåfjord Idrettslag (IKIL) er fornøyd med oppmøtet, med omkring 1100 mennesker på isen.

– Det gikk hundre prosent knirkefritt. Med knallfint vær og hele 105 unge under 13 år i barnekonkurransen. Det er klart at når foreldrene viser initiativ og tar barna med til fjells, da blir vi jo ydmyk. Det er de unge vi jobber for, sier han.

Et samlingspunkt

Håkon Stenvoll, også i arrangementskomiteen, synes det er fantastisk at så mange velger å møte opp. Dette til et sted man er avhengig av snøscooter for å komme seg til.

– Det var folk her fra både Kauto, Kvænangen og Skibotn, og en god del kom kjørende fra Gapherus i Reisadalen, opplyser han.

– Det er en opplevelse i seg selv; det å få være med på å arrangere en dag som denne. Blikkstilla og folk som satt i skjorteermet i timesvis. Det var perfekt!

Men selv om solforholdene var gode, var det lite bitevillig fisk. Den største fisken ble målt til beskjedne 260 gram og ble tatt av Lars Morten Gundersen fra Birtavarre. Minste fisken det ble gitt premie for var på bare 28 gram.

– Fisken kan vi dessverre ikke styre. Men vi har hatt år med mye fisk også, sier Stenvoll.

Kommer barn og unge til gode

Det er åttende gang Kåfjordpilken arrangeres. Første gang ble det solgt omkring 1000 lodd. Nå er arrangementet nådd 5000-tallet – og overskuddet er et faktum.

– Det er jo blitt til et stort arrangement, både i forkant og underveis. I år har vi solgt mat og drikke for omkring 20.000 kroner, i tillegg til et loddsalg med bruttoinntekt på 500.000 kroner, forteller Stensvoll.

Arrangementet er bærende for at idrettslaget skal ha en inntekt.

– Overskuddet kommer barna til gode. Vi sender spillere til Norway Cup og vi har ordnet fotballbane. Vi har også nylig ordnet til en hoppepute og et klatretårn på Holmen, vi har DMX-bane og mye annet, forteller han.

Takker sponsorene

Komiteen ønsker å takke alle som er med på å sponse arrangementet, deriblant hovedsponsoren Nyvoll Motor AS.

– De har sponset førstepremien på loddene med en snøscooter seks år på rad. Det er utrolig at næringslivet ønsker å være med, sier han.

Det var Christian Sørem fra Tromsø som stakk av med en flunkende ny snøscooter til en verdi av over 150.000 kroner. Oversikt over alle vinnerne finnes her.