Å sykle til jobben kan redusere risikoen for sykdom med opptil 46 prosent. Dette skriver Bedriftsidretten i en pressemelding. Nå arrangerer de "Sykle til jobben-aksjonen" for 45.gang.

Norges største kom-i-form-kampanje er større enn noensinne med over 40.000 deltakere årlig. Man deltar ved å laste ned "Sykle-til-jobben" appen. Konkurransen er for alle, uansett alder og form.

– Vi kan ikke reparere oss ut av folkehelseutfordringene. Vi må forebygge mer, og legge til rette slik at det blir enklere for alle å ta kloke, sunne valg i hverdagen. Sykle til jobben-aksjonen er en super mulighet til å ha det litt gøy og samtidig komme seg i bedre form, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

Den norske stat bruker i snitt 65.000 kroner på helsa til hver innbygger, viser tall fra SSB. Sammenliknet med 2016 er dette en oppgang på 4,5 prosent.

Sykler du regelmessig kan den generelle dødsrisikioen reduseres med 41 prosent. Forekomsten av kreft kan reduseres med 45 prosent og hjertesykdom kan reduseres med 46 prosent. Det er en studie publisert i British Medical Journal som viser dette.

Det følger også fordeler av å gå til jobben, men sykling har vist seg noe mer effektivt for helsa. Hver person trenger 150 minutter med moderat aktivitet i uka. Dette er 30 minutter fem ganger i uka.

– Det viktigste er kanskje å drille inn en god vane. Når det er gjort så blir du faktisk i bedre humør av en aktiv start på dagen, sier Lotte Frost, kommunikasjonssjef i Bedriftsidretten.

Her finner du mer om kampanjen.