Kvænangen Næringsfabrikk har ansatt Merete Jørstad (49) som daglig leder i omstillingsprosjektet. Jørstad kommer fra jobben som redaksjonssjef i NRK Finnmark.

Dette opplyser styret i Kvænangen Næringsfabrikk i en pressemelding.

– Rett kvinne

– Omstillingsprosjektet kommer for alvor i gang med ansettelse av daglig leder. Merete har hjerte for Kvænangen og jeg er sikker på at hun er rett kvinne på rett plass, sier styreleder Eirik Losnegaard Mevik.

Kvænangen kommune fikk i 2017 omstillingsstatus fra Troms fylkeskommune. Dette innebærer en særlig satsing på samarbeid og utvikling av næringslivet i Kvænangen. I løpet av tre år skal det brukes totalt 15 millioner kroner på arbeidet.

Knyttet til Kvænangen

Jørstad forteller at hun er beæret over å ha fått tilbudet om jobben.

– Det er kjempespennende. Jeg er veldig knyttet til Kvænangen da begge mine foreldre er derfra og jeg har tilbrakt alle mine ferier i kommunen. Da jeg så stillingsannonsen tenkte jeg øyeblikkelig at jeg ville ta del i denne utviklingen, på hvordan å få den lille kommunen til å fungere bedre, sier hun.

På flyttefot

Jørstad har jobbet tilsammen 22 år i NRK Finnmark, både som vaktsjef, reporter, programleder og redaksjonssjef. Hun tar nå sikte på å etterhvert flytte til Kvænangen.

– Min yngste datter er ferdig på videregående skole etter dette året. Da flytter hun for å studere. Innen den tid håper jeg at min mann også finner seg jobb i Kvænangen slik at vi begge kan flytte. I mellomtiden vil jeg pendle.

Hva skal det nye være?

49-åringen gleder seg til å ta fatt i utfordringen med å skape mer næringsaktivitet i kommunen hun er så glad i.

– Den største utfordringen er jo det å skape nye arbeidsplasser, for hva skal det være? Også må vi finne ut av hva som skal til for å lykkes med nyetableringer, og se på de næringene som allerede er; hva kan vi gjøre for at de skal utvikle seg og få flere ansatte.

– Jobben min blir å skape arbeidsplasser, og skaper man arbeidsplasser må man også sørge for å ha folk til de jobbene. Da må kommunen sørge for at det er boliger nok – slik at det blir mulig for folk å flytte til.

Hun mener det langsiktige målet må være å bli flere innbyggere.

– Kvænangen er jo en av de kommunene som står foran en forgubbing. Vi må prøve å bremse denne utviklingen, avslutter hun.