Laget endte i 2013 nest sist i 4. divisjon og ble degradert. Returen skjedde tidlig på nyåret etter at Burfjord takket nei til å fortsette i 4. divisjon.

– Vi har ikke foretatt noen store forandringer etter at vi ble klar for 4. divisjon. Vi skulle gjerne forsterket stallen, men det er ikke så enkelt når vi vet hvor vi bor, sier Nils-Trygve Johansen.

Han trener Nordreisa sammen med Bjørn Arne Olsen.

Seriepremieren er lørdag borte mot Slettalva.

Ungt og gammelt

Nordreisa har spilt bare tre treningskamper. Det er to måneder siden den siste.

– Vi burde ideelt sett hatt noen flere kamper. Vi har mandag og onsdag i denne uka utkjempet interne kamper på stor bane.

TILBAKE: Nils-Trygve Johansen tror Nordreisa kan kjempe midt på tabellen i 4. divisjon.

A-laget består av en fin mix av ungt og gammelt. Eldstemann Roar Giswold er født i 1978. Også Marius Johansen, Knut Olav Rønsen og John-Ketil Thybo Hansen er nærmere 40 enn 30 år.

– Rutine er alfa og omega. Vi kan ikke bare flyte på unggutter i 4. divisjon. De mest erfarne er gode forbilder for juniorene.

– Noen unggutter du vil trekke fram?

– Sivert Kristiansen, som er født i 2002, fikk noen innhopp i fjor og får sikkert mer spilletid i år. Han er en av flere fremadstormende unggutter, sier Johansen.

Er underdogs

Han er spent foran åpningskampen.

– Storelva har prestert godt i vinter. Vi er underdogs, men vi er offensive og går for poeng. Hver match lever sitt eget liv. Flere av våre mest rutinerte spillere er uaktuelle eller usikre til kampen av ulike årsaker.

– Hvor høyt havner Nordreisa på tabellen?

– Som nykommer er første prioritet å berge plassen. Ender vi rundt 6.-8.plass gjør vi en kjempesesong.

– Hvem blir i topp og bunn?

– Tromsø 2, Tromsdalen 2 og Salangen virker sterke. Bardufoss, Nordkjosbotn og kanskje Storelva kan havne langt nede.

Ny i teamet

Nils-Trygve Johansen uttalte i fjor høst at han ga seg som hovedtrener. Nordreisa fant imidlertid ingen som ville overta. Han går på en ny sesong. Bjørn Arne Olsen er ny i teamet.

– Jeg er på samtlige treninger, men blir å stå over flere bortekamper. Helsa begrenser hvor mye jeg følge laget på de lengste reisene. For guttene er situasjonen helt uproblematisk, forteller Nils-Trygve Johansen.