Arild Torbergsen, kultur og undervisningssjef i Skjervøy kommune, la i formannskapsmøtet onsdag fram nye tall for befolkningsutviklingen på Arnøya – og da spesielt elevtallene på Arnøyhamn skole.

– Før «flyttebølgen» så har vi altså seks elever på skolen og tre i barnehagen ved Arnøyhamn oppvekstsenter. Men til høsten vil det være tre elever ved skolen og to i barnehagen, sa Torbergsen.

– Urovekkende

Totalt vil det etter tallene fra Torbergsen være 25 barn totalt i alderen 0–15 år som skal være i skole og barnehage på Arnøya fra høsten av – fordelt på Arnøyhamn oppvekstsenter og privatskolen og barnehagen i Årviksand.

I neste uke arrangerer kommunen et folkemøte på Arnøya, med bakgrunn i skredproblematikk og fraflyttingsfaren. Ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF) har sagt tidligere at mange barnefamilier vurderer å flytte fra Arnøya. Han uttrykte bekymring for situasjonen.

– Det er urovekkende det som skjer. Og det alle familiene peker på som årsaken til at de vil flytte, er samferdsel og skredfare, sa Albrigtsen.

– Det er ikke bare urovekkende. Det er jo et spørsmål om det er forsvarlig å ha skole i Arnøyhamn med så få elever. En skole med tre elever er ingen skole, mente Høyres Reidar Mæland, som også etterlyste en ny debatt om skolestrukturen i kommunen.

Samme struktur

Arild Torbergsen sa at rektorstillingen ved Arnøyhamn skole nå er besatt.

– Vi har 5,5 stillinger totalt der. Det kan vi i alle fall redusere med en halv stilling. Det er utfordrende når endringer skjer nærmest «over natta», men vi kjører nå på med den strukturen vi har inntil vi får signaler om noe annet, sa Torbergsen.