Trener Geir Morten Bartholdsen røper ambisjoner om at laget hever seg fra fjorårets tiende plass.

– Jeg synes det er for tidlig å tenke på tabellen, men vi ønsker å gjøre det bedre enn i fjor. Nå har vi fokus på neste match samt utvikle enkeltspillere og laget.

Keeperen er innstilt på å lede laget fra sidelinja. Han rangerer seg selv som tredje valget mellom stengene. To unggutter stiller nokså likt i kampen om spilletid.

Alltid for seier

Assistenttrenerne Trond Johnny Jakobsen og Jomi Logje er begge aktuelle for startoppstillingen.

IKIL/MUIL innleder mandag seriespillet mot Føya 2 på Templarheimen. Der blir det gjensyn med Øistein Berg, som senest sist sesong ledet kåfjordingene.

– Vi har en skadefri tropp. Fløya 2 er favoritter og har sterk statistikk på hjemmebane. Jeg har dannet meg et bilde av hvordan de spiller. Vi går i hver kamp for seier.

– Hvordan er oppmøtet på treningene?

– Stallen er geografisk jevnt fordelt mellom Kåfjord og Tromsø. Vi har fylt opp med noen ekstra spillere for å ha flere på trening, sier Bartholdsen.

Tromsø-gruppa ledes av Aleksander Pedersen Fallsen.

Slo Lyngstuva

Generalprøven var sist søndag med 6-1 seier over Lyngstuva på Alfheim.

– En veldig god kamp fra vår side. Guttene fulgte kampplanen ved å holde ballen i laget. De spilte med stor entusiasme og godt humør. Tydelig at guttene trives i sine roller.

– Hvordan vurderer du stallen?

– Vi har mistet noe rutine, men fått inn spillere som kan tilføre laget nye kvaliteter. Vi satser på høyt press, ballbesittelse og utnytte hurtigheten i laget.

Han holder Kvaløya som den fremste favoritten til opprykk.

– Jeg tror Ringvassøy, Valhall og kanskje Fløya 2 følger nærmest. I bunnen blir det jevnt mellom flere lag. Vi vil helst unngå en ny sesong med frykt for nedrykk, forteller trener Geir Morten Bartholdsen.