FOLKEBLADET: Salangen kjørte over Lyngen /Karnes de første 45 minuttene av årets første hjemmekamp. Etter pause virket det som ungguttene var mette på scoringer.

SIF startet scoringene etter bare åtte minutter da skuddet som Simen Kjørstad smelte av gårde fra 16-meteren slo bort i en Lyngen/Karnes spiller slik at keeper Per Strømsbukt ikke rakk å forhindre at ballen gikk i nettmaskene.

Ti minutter senere raidet Adrian Fjeldstad seg pent opp på høyre siden og slo ballen kontrollert i mål fra skrått hold.

Så avsluttet Vegard Strand Mortensen hjemmelagets scoringer for dagen da han smelte ballen knallhardt i tverrligger og i nettet, en flott scoring.

Virket mett og fornøyd

Men da var det også slutt på underholdningen fra hjemmelagets side. I hele omgangen la Salangen seg faktisk litt nedpå, og borte var det aggressive trykket fra førsteomgangen.

Faktisk foregikk det meste av spillet på Salangens halvdel etter pause, uten at det var fare på ferde. Likevel klarte gjestenes Christer Steinvik å lobbe ballen over SIF-keeper Jørn Ivar Kroken, uten at det vekket kamplysten sebart hos hjemmelaget.

Svakt av Lyngen/Karnes

For det Lyngen/Karnes laget som i fjor var nær opprykk er i dag en skygge av 2017-utgaven. Mange spillere har forlatt, de fleste av dem til Skjervøy. Og det spillet laget leverte på Idrettsheia må jekkes opp mange hakk hvis laget akter å være med å kjempe i toppen av årets 4. divisjon.

- Best den første halvtimen

SIF-trener Andreas Seipajärvi sa etter kampen at han var fornøyd med den første halvtimen der laget etter hans mening var klart best.

– Vi prøvde å justere oss i pausen, men da de fikk en redusering klarte vi ikke å heve oss. Når vi er gode spiller vi bra, men i dag kom bunnivået fram etter pause. Det må vi sørge for å holde vekke i slike kamper. Totalt er jeg likevel godt fornøyd med 3-1 seier i serieåpningen.