1. mars 2019 skal Prestegårdsjorda barnehage stå ferdig. Gravingen er i full gang på tomta like ovenfor sentrum. Prosjektleder Einar Lauritzen i Skjervøy kommune lar seg imponere over utsikten fra barnehagen.

– Her har man utsikt til både Meilandstindene, Hakkstein, Haukøya og mere til. I tillegg har man sol hele dagen. Så dette blir bra, sier Lauritzen.

Gode masser

Foreløpig er det gravearbeider det går i på Prestegårdsjorda. Men snart begynner selve byggingen av barnehagen også.

– Vi er i rute med prosjektet. Det er gode masser å jobbe med her og vi har ikke møtt på større utfordringer. 1. mars skal vi flytte inn, sier Lauritzen.

Opprinnelig skulle den fireavdelings store barnehagen til 46 millioner kroner være ferdig i desember i år. Men en avlyst anbudsrunde og en runde i rettssystemet etter at kontrakten var tildelt Peyma har forsinket prosjektet. I neste måned arrangerer kommunen et folkemøte.

– Ja, det blir folkemøte 3. mai. Da skal vi orientere foreldre og andre interesserte om prosjektet, sier Lauritzen.

Han tror foreldre, barn og ansatte har noe å glede seg til når Prestegårdsjorda står ferdig.

– En ting er helt nye lokaler. Men det blir også et flott uteområde, ikke minst sammenlignet med det barna har nå i den midlertidige barnehagen i Skoleveien. Så det er all grunn til å glede seg, sier Lauritzen.

Småbratt bakke

En av utfordringene for barnehagen har vært adkomsten fra Kirkegårdsveien. Bakken ned til barnehagen kan nok oppleves både lang og bratt, selv for garvede skjervøyværinger.

– Jeg tror det skal går greit, men den er litt bratt, ja. Det blir viktig for kommunen at vi er flinke til å brøyte og strø her i bakken, slik at vi unngår problemer, sier Lauritzen.

Selve avkjørselen inn og ut av Kirkegårdsveien mener Lauritzen man har løst godt.

– Ja, det mener jeg. Jeg tror det er en god løsning. Men det blir viktig å ha god sikt her, så vi må være påpasselig med at snødeponier og at det ikke vokser opp skog.

Kommunen vurderer også å utlyse en navnekonkurranse på den nye barnehagen.

– Navnet Prestegårdsjorda barnehage blir kanskje litt tungvint. Så da ønsker vi å få inn forslag på et nytt navn til barnehagen, sier Lauritzen.

BRATT BAKKE: Veien ned til barnehagen er både lang og bratt. Einar Lauritzen sier det blir viktig å strø og brøyte veien godt når barnehagen tas i bruk. Foto: Torbjørn O. Karlsen