Den årlige lesefestivalen er i gang i Nordreisa og Skjervøy, og i år er det krim og mysterier som er hovedtemaet. Derfor var det vel ingenting som var mer passende enn at det var politiet som skulle få æren av å åpne festivalen på Moan skole.

De var innom skolen for å klippe den offisielle snora, og for å fortelle barna om mysteriene de jobber med hver dag. Barna fikk høre hvordan de leter etter spor, og fikk til og med se hvordan man finner fingeravtrykk på gjenstander ved å bruke pulver.

– Kjempeartig

Det var ingen tvil om at elevene lot seg engasjere, og de hadde så mange spørsmål at tiden til slutt rant ut.

ENGASJERTE: Barna hadde masse spørsmål til politiet.

Tredjeklassingene Marion Margit Bredesen Sandmo og Sunniva Ytterstad (begge 8) synes det var veldig spennende at politiet kom innom.

– Det var kjempeartig. Vi har lært masse nytt, som for eksempel hvordan politiet etterforsker og sånt, sier Sunniva.

– Da finner de først fingeravtrykk, også ser de om noe er merkelig, eller om de finner ting som ikke hører hjemme der, legger Marion til.

LESEGLEDE: Marion Bredesen Sandmo og Sunniva Ytterstad elsker detektivbøker ogs synes det var stor stas å få politiet på besøk.

Krim er favoritten

Åtteåringene elsker å lese bøker, og det er detektivbøker som er den store favoritten. Derfor passet det ekstra bra å få besøk av politiet.

– Mine favoritter er Operasjon-bøkene, så det var kjempekult å få se hvordan politiet faktisk gjør det når de skal løse en sak på ordentlig, sier Sunniva.