Folkemøtet har kommet i stand på ganske kort varsel etter en tøff periode for Arnøy-samfunnet, med en rekke døgn med skred og skredfare, stengte fylkesveier, beredskapsbåt og i forlengelsen av det - fraflyttingsproblematikk.

Temperatur

Møter finner sted på grendehuset i Arnøyhamn og ordfører Ørjan Albrigtsen har signalisert at møtet blir viktig for øyas framtid. Mange arnøybeboere har signalisert at de vurderer å flytte fra øya.

- Jeg forventer at at det blir litt temperatur på møtet og at vi får endel innspill. Men jeg mener det er viktig å ta det nå, mens problematikken er fersk. Det blir ikke det samme å gjøre det når snøen har tint, sier Albrigtsen til Framtid i Nord før møtet.

Han forventer bra oppmøte på grendehuset i kveld.

- Ja, jeg tror det. Vi stiller også manns- og kvinnesterk på møtet, med meg, personalssjef og ass. rådmann Helene Solvang, teknisk sjef Kjell Ove Lehne, kultur- og undervisningssjef Arild Torbergsen og næringsutvikler Silja Karlsen, sier Albrigtsen.

Tar innspill videre

Statens vegvesen og fylkespolitikerne var også ønsket på møtet, men det fikk man ikke til på kort varsel.

- Vi holder det på et lokalt nivå i første omgang. Så tar vi med oss de innspillene vi får videre, sier Albrigtsen.

I innkallingen til folkemøtet på Skjervøy kommunes nettsider påpeker ordføreren også at stengte veier og isolerte bygder skaper ekstra problemer for kommunen når det gjelder beredskapsplaner.

LEDER FOLKEMØTE: Ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF). Foto: Torbjørn O. Karlsen