- Vi ønsker å omorganisere regionrådet ved å splitte det opp i én politisk og én administrativ del. Ordførerne skal jobbe mer politisk og målrettet, spesielt med tanke på lobbyering.

Det sier regionrådsleder Svein O. Leiros, ordfører i Kåfjord, etter representantskapsmøtet med alle formannskapene i Nord-Troms i Manndalen i dag. Han erkjenner at Nord-Troms-regionen har vært for dårlig på nettopp lobbyering - et tema som foredragsholder Roger Ingebrigtsen tok for seg på møtet.

- Ja, i det ligger det en erkjennelse av at vi har vært for dårlige til å lobbyere - spesielt tverrpolitisk. Vi må bygge nettverk og trekke lasset i lag. Ingebrigtsen fortalt litt om hvordan vi burde jobbe strategisk politisk framover opp mot både Sametinget, Tromsbenken, Fylkestinget og Regjeringen. Det har vi vært for dårlige på, sier Leiros.

Forankret

Den nye samarbeidsavtalen skal behandles i de respektive kommunestyrer i juni. Det er satt av midler til en 50 prosent sekretærstilling for rådmannsutvalget, mens den 100 prosent-stillingen som regionrådets sekretær har i dag videreføres.

- Tanken er at formannsskapet i alle kommunene blir representantskap for regionrådet. Da får vi ting lokalpolitisk forankret på en helt annen måte enn i dag. Det har jeg tro på. Omorganiseringen blir kjempebra, sier Leiros.

Merkevare

- Det er uten tvil litt traurig og lite spenstig. Det assosieres kanskje litt med tiltakssone og fraflytting. Navn som "Lyngsregionen" eller noe lignende ble trukket fram. Lyngen er en kjent merkevare. Alle var i alle fall enige om at råskap innen reiseliv er noe vi vil fokusere på, sier Leiros.