Sparebank1 Nord-Norge er i gang med det de kaller Samfunnsløftet. Banksjef i Sparebank1 Nord-Norge, Hege Olaussen, etterlyser innspill fra befolkningen i Nord-Troms til hva banken skal bruke penger på.

Banken har tidligere gitt midler til blant annet Saga klubbhus og Haltibygget i Nordreisa, utstyr i Kåfjordhallen, Newtonrommet på Skjervøy og kunstgressbane i Burfjord, Lyngen og Storfjord.

– Mange spør aldri

Mange lag og foreninger er avhengige av sponsing eller gaver, og legger ned mye arbeid for å få inn midler. Olaussen etterspør nå også de, som ikke er vant til å be om hjelp.

– Det er flere aktører som aldri spør om hjelp, og der midler trolig ville være kjærkomment. Det er mange ildsjeler der ute som gjør en utrolig innsats. Vi oppfordrer med dette alle til å gi innspill på gode tiltak i Nord Troms, sier Olaussen.

Lokalbanken har de siste årene i snitt gitt 1,5 millioner kroner årlig til små og store prosjekt i Nord Troms.

Den siste måneden har ansatte i banken vært rundt i Nord-Troms for å få innspill til hva de kan bruke penger på. Blant annet har de vært på Saga skistadion der de møtte Odd Rudberg. Han ønsket at samfunnsutbyttet skal gå til å etablere en aktivitetspark i Saga.

– Det bør være et lavterskeltilbud for å få enda flere barn og unge ut i aktivitet, sier Rudberg.

Forslag for prosjekter til Samfunnsløftet kan registreres på bankens nettsider i hele mai.

Avhengig av samfunnet

Sparebank1 Nord Norge har en eiermodell, hvor de som bor i Nord-Norge eier over halvparten av denne banken. Olaussen forklarer at banken er både opptatt og avhengig av et lokalsamfunn som er aktivt og i utvikling.

– For oss er det alfa og omega. Banken og kundene lever i et slags skjebnefellesskap. Når det går godt for landsdelen går det også godt for banken, og da har vi mulighet til å dele ut samfunnsutbytte. Og dette er vår mulighet til å gi tilbake, sier Olaussen.

AKTIVITETSPARK: Odd Rudberg (til høyre) kan tenke seg at midler går til en aktivitetspark i Saga. Her med Martin Aleksander Reiersen. Foto: privat