Sju jenter tok overgang fra Nordreisa etter at det ikke var grunnlag for å stille eget lag. I tillegg kom to jenter fra Fløya og ei fra Tromsdalen.

Stallen er så stor at det for første gang på mange år er grunnlag for å stille med både A- og B-lag i serien.

– Vi har fått inn mange gode spillere. Resultatet er høyere kvalitet på treningene og mer konkurranse om plassene i startoppstillingen. Vi må alle vise oss fram på treningene. Ingen kan føle seg sikre på å starte neste match, sier Thorsteinsen.

Veldig berikelse

Lagkapteinen er inne i sin sjuende sesong for Furuflaten. Situasjonen er langt bedre enn hva tilfellet har vært i de siste årene.

– Jeg synes det er atskillig bedre ut enn i fjor. Vi har trent bedre og oftere samt har langt flere spillere i troppen. Vi trener i Tromsø sammen med divisjonskollegene Porsanger og Polarstjernen, noe som er med på å heve standarden.

Hvordan fungerer jentene fra Nordreisa?

– De er en veldig berikelse for laget. Vi har fått inn spillere med gode kvaliteter. De har kommet fint inn i gruppa. Ulempen er at vi har trent lite sammen.

Første kamp er 3. mai hjemme mot Tromsø i 2. divisjon.

Kamp om plassene

Konkurransen om spilletid er hard.

– Jeg synes det er viktig for samholdet at de som trener mest, får spille mest. For de yngste er det viktig å lære at man må trene for å gjøre seg fortjent til spilletid.

Furuflaten opplevde i fjor en uvanlig tung høst uten scoringer og poeng.

- Hovedmålet for denne sesongen at det løsner spillemessig, slik at vi scorer og vinner kamper. Når vi blir mer samspilte, kan dette bli veldig bra. Vi har mange gode enkeltspillere.

Thorsteinsen håper på større engasjement fra publikum under kampene.

To spillende lag

Hun gleder seg til seriepremieren torsdag 3. mai mot Tromsø på Furuflaten.

– Vi møter et spillende lag, noe vi også ønsker å være. Jeg har forventninger til laget og håper enkeltspillere tar tak. Mange kan gjøre fine ting på egenhånd. Flere av de yngste, med Ingvild Ringbakken i spissen, har vist seg fram på treningene.

Kapteinen trekker fram betydningen av sterkt samhold og god stemning i laget.

– Furuflaten er kjent for å ta godt imot nye spillere. Jeg husker selv at det var trygt å komme til klubben, sier Katinka Thorsteinsen.

FURUFLATEN: Martine Frantzen Dalvik (bak fra venstre), Therese Olsborg Skogmo, Marie Sætre, Marthe Olsborg Skogmo, Anniken Rollstad, Ingunn Stenersen, Katinka Thorsteinsen, Birthe Stenberg, Andrea Bakkevoll, Victoria Lange og Marie Nyvoll. Malin Rasmussen Hansen (foran), Sirill Høyer, Lisa Elveslett Slettli, Stine Mikkelsen, Silje K Olsborg og Marit Nilsen.