Mandag denne uka ble avtalen mellom Bufetat region nord og ARN forlenget med tre nye år.

– Jeg har vært så heldig å få delta under Arctic Race som kulturminister, og har lagt merke til alle de lilla ambassadørene til Bufetat langs løypene. At idretten er med på å løfte frem disse viktige verdiene og tar et slikt samfunnsansvar, er et eksempel til etterfølgelse. Jeg gleder meg til å følge dette samarbeidet videre, sier barne- og likestillingsminister, Linda Hofstad Helleland, i en pressemelding fra regjeringen.

Målet med det ikke-kommersielle samarbeidet mellom ARN OG Bufetat region nord var å hedre forsterfamilier, rekruttere flere fosterhjem, øke kunnskapen om behovet i regionen, og å vise hvor viktig det er å kunne gi fosterbarn positive opplevelser og innteresser.

Vesentlig økning

En evaluering av samarbeidet viser at det har gitt en vesentlig økning i kunnskapen om og interessen for fosterhjem. Siden 2015 har det vært en dobling i antall henvendelser fra personer under og etter rittet som ønsker å vite mer om det å være fosterhjem.

– Arctic Race som idrettsarrangement står for engasjement, samhold, dugnadsånd, sunne holdninger, fysisk fostring og mestringsfølelse – verdier som bidrar til å gi barn og unge en trygg oppvekst. Utover å øke kjennskapen til Bufetat, hedrer dette samarbeidet alle fosterhjem samtidig som det ufarliggjør barnevernets arbeid. Å skape flere fosterhjem er vårt mål, og derfor er det helt naturlig å forlenge avtalen med tre nye år, sier Regiondirektør i Bufetat region nord, Pål Christian Bergstrøm.

Samarbeid på flere plan

Daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal. Foto: ARN

I løpet av samarbeidsperioden har fosterfamilien fått mulighet å delta på ulike aktiviteter knyttet til ARN, og noen har fått dele ut sykkeltrøyen «Viking Jersey» til de beste hjelperytterne under rittet. I tillegg har partene deltatt på felles arrangementer.

– Tilhengere og støttespillere av Bufetat har vist et engasjement uten sidestykke, og det har blitt lagt merke til både langs løypa og i TV-stolen. Bufetat har definitivt bidratt med å gjøre Arctic Race til den folkefesten det er i dag. Samarbeidet har vist at vårt felles engasjement bidrar til å synliggjøre behovet for gode og trygge oppvekstvilkår for barn og unge i Nord-Norge, og det er vi svært stolte av, sier daglig leder i Arctic Race of Norway, Knut-Eirik Dybdal.

Barne- og likestillingsminister, Linda Hofstad Helleland. Foto: Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix