I et styremøte i forrige uke vedtok Filmfond Nord å gi tilskudd fra statlige tilskuddsmidler til 19 produksjoner. Dette opplyser de om på deres nettside.

Burlesk komedie fra Finnmark

To av de som får støtte er opprinnelig fra Nordreisa.

Per Ivar Jensen holder på å produsere spillefilmen "Svart natt", som er en mørk burlesk komedie fra Finnmark. Filmen omhandler Oslomannen Bjørn som drar til Finnmark etter å ha arvet en ukjent far. Besøket utvikler seg til å bli et sant mareritt.

Jensen får støtte til manusutvikling på kroner 80.000 kroner til hans eget produksjonsselskap Jensens Pengemaskin. Han står for både produksjon, regi og manus.

Film om andre verdenskrig

Også filmskaper Eili Bråstad Johannessen får støtte fra fondet. Dette til spillefilmen "Insel Arnøy". Filmen finner sted på Arnøya i Nord-Troms under andre verdenskrig, der to partisanere får hjelp av en lokal familie med mat og skjulested.

"Snart vet hele øysamfunnet om hemmeligheten. Trykket øker, og følelsen av å være låst mellom to verdensmakter tærer på beboerne", heter det i beskrivelsen av filmen.

Bråstad Johannessen får 100.000 kroner i støtte til manusutvikling. Hun står selv for regi, manus og produksjon i sitt eget produksjonsselskap.