I disse dager får foreldrene til elever i Storfjord-skolen tilbudet om SFO i sommerferien. Rektor Karin Fosshaug på Hatteng skole er klar for å ta imot elevene i sommer.

– Ja, det blir SFO en uke etter skoleslutt og to uker før skolestart. Totalt tre uker. Forutsetningen er at det er minimum tre barn som melder seg på, sier Fosshaug.

Godt tilbud

Hun støtter forslaget om SFO på sommeren selv om det gir litt utfordringer på «vaktplanen».

– Jeg syns det er et godt tilbud fra kommunen. Jeg støtter det absolutt. Mange baserer seg på besteforeldre for å få kabelen til å gå opp, men det er jo ikke alle som har den muligheten. Så må vi sørge for å bemanne opp. Det vil også kreve mer folk, men jeg regner med at kommunen har tenkt på det, sier Fosshaug.

Tilbudet på Hatteng skole blir fra første til fjerde klasse. Uka før fellesferien er for barn som er i SFO i skoleåret 2017-18, mens de to ukene før skolestart er for barn som har søkt og fått plass i skoleåret 2018–2019.

Første gang

May-Tove Lilleng, oppvekst- og kultursjef i Storfjord kommune, sier at dette blir første året med sommeråpen SFO.

– Det er en prøveordning, ja. Men det er noe politikerne har etterspurt. Nå har vi lagt det fram og vi skal prøve det ut i somme, sier Lilleng.

Det er totalt rundt 40 barn i SFO på de to skolene Skibotn og Hatteng og 18 barn i barnehagegruppen. En spørreundersøkelse blant foreldrene ble gjennomført i fjor høst og der kom det fram at det var ønskelig med et sommertilbud. Kommunestyret vedtok sommeråpent SFO i sitt aprilmøte.

– Det er ikke alltid enkelt for foreldrene å få feriene til å gå i hop, så dette vil kunne bidra, sier Lilleng.

Alle på Hatteng

Kommunen samler alle elevene i Storfjord på Hatteng skole for SFO-tilbudet.

– Det handler om barn som er for store til å være i barnehagen, men som foreldrene vanskelig kan la være alene hjemme mens de selv må jobbe, sier ordfører Knut Jentoft.

PRØVEORDNING: May-Tove Lilleng, oppvekst- og kultursjef i Storfjord kommune. Foto: Torbjørn O. Karlsen