Arnøybonden var blant Norges beste lammekjøtt-produsenter i fjor. Nå tar en ny generasjon over.

Henrik Nygaard (68) fikk fat fra Nortura for gode kjøttleveranser i 2017. Ved årsskiftet tok sønnen Helge (35) over driften.

TAR OVER: Henrik Nygaard sammen med sønnen Helge, som fra årsskiftet tok over gården på Lauksletta – ett av tre sauebruk som fortsatt holder koken på øya. Helge har fått ansvaret for rundt 130 vinterforede dyr. Alle foto: Torbjørn O. Karlsen 

pluss

Det er ikke alle forutsetninger som ligger til rette for sauehold to kilometer fra veienden på østsiden på Arnøya. På gården, som heter Lauksletta, har Henrik Nygaard drevet med sauer siden 1976 – med sene vårer, mye vær og vind og ikke den mest fruktbare og steinfrie jorda i Norge heller. Men til tross for det så vanker det priser for det arbeidet som gjøres.