På selveste 17.mai ble Torbjørn Sørensen fra Sørkjosen tildelt Nasjonalforeningen for folkehelsens Folkehelsepris i Troms. Dette etter nominasjon fra Nordreisa demensforening.

Sørensen ble nominert på grunn av sitt mangeårige engasjement og enorme innsats for utvikling, tilrettelegging og vedlikehold av turstien til Truisku i Sørkjosen. Stien er 1,7 kilometer lang og går opp 330 høydemeter.

Den spreke pensjonisten har gravd ut stien for hånd. Han vedlikeholder veien både sommer og vinter slik at den er tilgjengelig hele året.

Sørensen har en rekke steder laget trappetrinn, samt rekkverk i bratte partier. Det er også satt opp benker, i tillegg til en gapahuk ved enden av løypa. Gapahuken har fått navnet "Torbjørns plass".

"I og med at stien er så godt tilrettelagt egner den seg for både barn, voksne og eldre. Stien er blitt en meget populær tursti for både mosjonister og familier, og vi mener at Torbjørn har bidratt sterkt til bedring av folkehelsa i befolkningen.", heter det også i begrunnelsen.

Torbjørn Sørensen ble i 2013 invitert til Det kongelige Hoff, på grunn av hans enestående dugnadsvilje for lokalmiljøet.