– Budskapet kunne ikke vært gitt oss på noen mer skånsom måte. Uansett ville det vært uvirkelig, like vanskelig å forstå og like nedslående og smertefullt, forteller Vegard og Thomas under en samtale snart fem år etter at pappa Thor-Åge Braaten fullstendig uventet døde under en tur i trimløypa hjemme i Nordreisa.

LES SAKEN: – Pappa plukket vekk stjernenykker

For øvrig kort tid før Bodø/Glimt med Thomas og Vegard i troppen, skulle ut i viktig kamp på Fredrikstad stadion høsten 2013. Den da 56-år gamle Thor-Åge skulle bare lufte seg litt før han skulle følge kampen på TV denne mandagen.

– Både jeg og Thomas var i oppvarming, og da Aasmund (Bjørkan) kom bort til oss og ba oss komme til benken, reagerte jeg med glede, men også litt forundring, medgir Vegard og legger til:

– Undringen gikk på at vi begge ble tilkalt, men jeg konkluderte med at da var det vel et dobbeltbytte som var på gang. Dessverre var det ikke det. Det har tatt svært lang tid å komme over at pappa er borte, både for meg og Thomas. Det å forstå at han ikke lengre kunne være den støtten for oss han alltid hadde vært. Det er ikke unikt for oss to, for mamma og Agnete har hatt det på samme måte.

(Denne saken har stått på trykk i TIL-avisa 2018, en fotballavis utgitt og produsert av Tverrelvdalen IL.)

SENTRAL: Thor-Åge Braaten var i flere år sentral i den årlige St. Hans-turneringen i Nordreisa. Foto: Jarle Mjøen