Naturvernforbundet i Nordreisa og Avfallsservice arrangerte strandryddedag, lørdag på Kvennes i Nordreisa. Mer enn 30 store og små saumfarte naturreservatet i strålende vårvær. Dette opplyser Naturvernforbundet Nordreisa i en pressemelding.

Leder i lokalforbundet, Geir Tomasjord forteller at dagen antakelig resulterte i mellom 3-400 kilo mindre søppel i naturen. Dette i området Bekkmo til Olderskogen.

Også store gjenstander

Dugnadsgjengen fant mest isopor og rundballeplast, men tok også hånd om litt større gjenstander som lastebildekk, et toalett og en sykkel.

– De større tingene er nok kommet fra da man kastet søppel på elva og på elveisen, da man tenkte ute av synet ute av sinn. I tillegg blåser det jo på havet fra større båter, tror Tomasjord.

Godt oppmøte

Han synes oppmøtet var bra, med flere barnefamilier, noe Tomasjord synes var hyggelig.

– Vi hadde et kjempekoselig samvær rundt bålet hvor vi også diskuterte litt hva man kan gjøre for å begrense at søppelet havnet i naturen. Vi diskuterte at det må en holdningsendring til, for vi har bare en klode med begrensede ressurser, sier han.

Og Tomasjord ser at mange vil være med å bidra under strandryddedagen.

– Vi er jo ikke bare Naturvernforbundet lengre. Vi får støtte fra Avfallsservice, Røde Kors, og Barnas Røde Kors er med, Reisa Internasjonal er med. Gjennom hele linja er nok folk blitt mer på hugget, og mer bevisste, men det er så fryktelig mye å rydde, sier han.

Fant flaskepost

En av deltakerne, Aslaug Lund (12), fant en flaskepost med en melding som fortsatt kunne tydes etter 26 år. Flaskeposten var sendt fra ei jente i Reisadalen.