Den nye ungdomsklubben har vært mye diskutert i Ungdomsrådet og Barn og unges kommunestyre i Nordreisa. De har gjennomført gruppearbeid, hentet innspill fra ungdom i kommunen og hatt møter med prosjektleder.

Leder for Ungdomsrådet og RUST, Anna Elisa Lund Henriksen, er veldig fornøyd med forslaget som nå er sendt ut til eksterne entreprenører.

Les saken: Den gamle kinosalen er ikke til å kjenne igjen

– Jeg synes det ser veldig bra ut. Jeg er veldig fornøyd med at det er tilrettelagt for flere ting; det er lagt inn et media-rom, samtidig som det blir et uformelt samlingssted.

SLIK KAN DET BLI: De gamle kinostolene er fjernet og erstattet med et lydisolert medierom, med omtrent 20 stoler i amfi. SKJERMDUMP: KONZEPT arkitektur

Store endringer

Ungdommene har sagt sitt i hva de ønsket ungdomsklubben skal inneholde. Siden det første forslaget er det gjort store endringer på tegningene. Lund Henriksen forklarer at de første tegningene som ble lagt fram viste en ungdomsklubb tilrettelagt for LAN og dataspilling.

– Men det var ikke det vi hadde sett for oss. Vi ønsket et flerbruksrom som flest mulig kunne ta i bruk.

– Det var heller ikke tegnet inn et kjøkken. Forslaget var at vi kunne bruke kantina på idrettshallen, men den er ofte leid ut. Vi ønsket et kjøkken vi kunne styre selv, sier hun.

Dermed med plassene for dataspilling erstattet med et media-rom, kjøkkenkrok og flere sittegrupper.

skisse: En kjøkkenkrok er tegnet inn, samt flere sittegrupper. Skjermdump: KONZEPT arkitektur

Ungdomsklubben skal være et sted for ungdom i både Nordreisa og Nord-Troms. Mye skal fortsatt planlegges i forhold til åpningstider og bemanning. Lund Henriksen tror dette helt klart kan tilføre ungdom noe som har vært savnet.

– Jeg tror kanskje dette kan gi et alternativ til de som ikke har andre fritidsaktiviteter som fotball og ski. Det blir et annet tilbud enn å sitte hjemme. Det er ofte at man samles på kafé, men det blir fint med et eget lokale.

Tilgjengelig for alle

Den tidligere ungdomsklubben «Point», er lokalisert på gamle Solvoll skole. Etter planen skal det utføres utvendig vedlikehold på Solvoll skole. Etterhvert skal bygges stilles til disposisjon for utleie til ideelle lag og foreninger. Bygget har to etasjer, men ikke heis, noe som gjør det vanskelig for personer med funksjonshemninger å benytte seg av bygget.

– Det var veldig viktig for oss at klubben skal være tilgjengelig for absolutt alle.