ITROMSØ: – Et enstemmig styre anbefaler at vi setter strek for prosessen, sa avtroppende styreleder Helge Aune.

Saken om fusjon mellom Hålogaland Kraft (HLK) og Troms Kraft (TK) ble behandlet av generalforsamlingen i Hålogaland Kraft tirsdag. Det skriver Harstad tidende.

De fleste har vært skeptiske

Aune viste til at dialogen med eierne viser at de fleste har vært skeptiske. Bakgrunnen for skepsisen er en helhetlig vurdering av bytteforhold, organisering, styring og kontroll, samt hvilken reell innflytelse dagens eiere av HLK vil få i et fremtidig fusjonert konsern.

– Dialog med eierne har vist at de ville vite mer før man gikk inn i dette, noe som er helt berettiget, men vil bety omfattende og kostnadskrevende prosesser. Et enstemmig styre mener det ikke er forsvarlig å bruke mer ressurser, energi og penger i dette fra administrasjonens side, sa Aune.

Han understreket at det har vært en god og åpen prosess der HLK har hatt mulighet til å presentere planene for eierne i full bredde, og at dialogen har vært god.

– Men vi opplevde at eierne frarådde dette, og vi er i tvil. Det er ingen tapere og ingen vinnere i denne prosessen, sier Aune.

Han la til at dette har krevd enormt med ressurser av administrasjonen.

– Ryddig og godt

Generalforsamlingen støttet styrets vedtak, og roste HLK for prosessen.

– Jeg har stor forståelse for at man vil gå videre og gjøre andre ting, sa Marianne Bremnes, som leder generalforsamlingen.

Kvæfjord-ordfører Torbjørn Larsen sa at prosessen har vært ryddig og godt håndtert. Aune takket for tilbakemeldingene, og ba om at selskapet fortsatt har en god dialog med Troms Kraft.

– Vi har hatt en grei og ærlig dialog med TK, og vi vil nå jobbe videre etter strategiene dere eierne har vedtatt for HLK. Vi må være på leiting, og se etter nye muligheter, sa Aune.

Prosessen mellom HLK og Troms Kraft ble initiert av Troms fylkeskommune i høst. Da inviterte Troms Kraft HLK til samtaler om en fusjon. Da samtalene ble innledet så man på om konsernledelsen i et nytt selskap skulle lokaliseres til Tromsø, mens Harstad-regionen kunne få nettselskapet.