Onsdag møttes fylkesordfører Knut Werner Hansen (Ap) og Norleds Bjørn-Egil Søndenå for å signere den hittil største hurtigbåtkontrakten i Troms fylke.

Kontrakten gjelder hurtigbåtlinjene 2, 3 og 4, henholdsvis på strekningene Tromsø-Harstad, Tromsø-Skjervøy og Tromsø-Lysnes.

Universal utforming

Det er første gang disse linjene lyses ut som samlet kontrakt, og det var Norled AS som leverte det beste tilbudet ut fra kriteriene pris og kvalitet, heter det i en pressemelding fra Troms fylkestrafikk.

– De nye båtene vil ha god komfort, bedre benplass, flere seter ved bord, ladepunkt i hvert stolsete, samt bedre bagasjeplass. Universal utforming har også vært viktig for oss, sier en fornøyd fylkesordfører.

Han legger til at de er flere rullestolplasser, som alle har bordplass, og av- og påstigningnen vil bli enklere.

Samme kapasitet

Linje 3 og 4 skal ha samme kapasitet som dagens båter, mens det på linje 2 vil det komme to nye fartøy med 296 seter hver - 46 flere enn i dagens båter.

– Sammen med økt komfort ligger dermed forholdene til rette for at hurtigbåttilbudet skal være attraktivt i årene som kommer, sier Hansen.

75 millioner

Det er rundt 240.000 mennesker som reiser på disse linjene hvert år. Kontrakten har en varighet på 10 år med mulighet for opsjon i ytterligere fem år.

Kontraktens omfang er på rundt 75 millioner kroner, og er dermed den største båtkontrakten i Troms hittil.

Den vil starte 1. januar 2020.